Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija – Premier

Man. Utd – Man. City
0, 2

Veliki mestni derbi po dolgem času ne odloča o tem, kdo od tekmecev bo glavni v mestu, saj je jasno, da je to že nekaj časa City, ki je ima v Angliji tudi najboljše možnosti za naslov prvaka, medtem ko United sanja le še o evropski ligi. Rdeči vragi bodo sicer storili vse, da bi premagali sosede in jim morda preprečili končno slavje, a glede na kvaliteto Cityja bo to zelo težko. Ob odsotnosti Van Persieja bo celotno breme napada nosil Rooney, kar pa bo verjetno premalo za uspeh. Več kot točke danes United ne bo izvlekel, saj mu za kaj takega manjka kvalitete in verjetno tudi motiva, ki bo v taboru gostov večji.

Nogomet - Italija - 1.liga

Roma - Torino
1

Roma je po novem porazu Napolija vse bližje drugemu mestu, ki je ob nepremagljivem Juventusu zelo dober rezultat in verjetno izpolnjen cilj kluba. Če domači danes zmagajo, bodo Neapeljčanom ušli na devet točk prednosti in si zagotovili miren zaključek prvenstva, glede na odlične predstave na Olimpicu pa imajo za to odlične možnosti, saj so na dosedanjih 14 tekmah prejeli le 4 gole in ob 11 zmagah in treh remijih še ne poznajo poraza. Torino je v soboto premagal skromni Livorno in s tem prekinil niz štirih zaporednih porazov, a glede na slabšo formo v zadnjem obdobju se utegne že danes vrniti k porazom.

Nogomet - Nemčija - 1. Liga

Borussia D. - Schalke (oba data gol?)
1 (=da)

Veliki derbi Porurja bo v gotovo ponudil zanimivo predstavo z veliko emocijami, glede na igro obeh moštev pa se obeta tudi kar nekaj golov, saj ekipi ponavadi nimata težav z doseganjem golov, njuni obrambi pa sta vse prej kot neprebojni. Zmagovalca je težko napovedati, saj sta ekipi v boju za drugo mesto in glede na zadnjo nepredvidljivo formo nobeni od njiju ne gre 100-odstotno zaupati, zato se zdi veliko boljša stava na zadetke, ki jih ne bi smelo manjkati na obeh straneh.  

Košarka - ZDA – NBA

Orlando - Portland
2

Portland je v zadnjih tednih nekoliko padel v formi in doživel kar nekaj porazov, s tem pa celo malenkostno ogrozil svoj nastop v končnici, saj ima pred Phoenixom, Memphisom in Dallasom, ki se borijo za 8. mesto, le še tri zmage prednosti. A ker je do konca sezone le še peščica tekem, jim bo verjetno le uspelo, mirnejši zaključek rednega dela pa bi si lahko zagotovili z današnjo zmago v Orlandu, kjer domači preživljajo sezono za pozabo, saj so z le 19 zmagami tretje najslabše moštvo v ligi, trenutno pa so v seriji devetih zaporednih porazov. To Portland preprosto mora izkoristiti, drugače si končnice morda niti ne zasluži.

Tenis - WTA – Miami

Williams S. - Kerber A.
1

Serena je odločna, da na domačih tleh pride do turnirske zmage na močnem turnirju v Miamiju. Prvo igralko sveta čaka dvoboj z zelo solidno Nemko, ki na lestvici WTA zaseda visoko 9. mesto, zato podcenjevanja s strani Američanke ne bi smelo biti, saj je nenazadnje proti Kerberjevi enkrat že izgubila. Serena na turnirski zmago v tem letu čaka že vse od 4. januarja, ko je slavila na prvem turnirju v Brisbaneu, zato je na Floridi verjetno neustavljiva v lovu za lovoriko, Kerberjeva, ki je v prvih treh dvobojih dvakrat slavila stežka z 2:1, pa jo bo na tej poti verjetno težko ustavila.