Hokejisti Los Angeles Kings so uspešno začeli zadnjo letošnjo turnejo po vzhodni obali. Letalci so izgubili prvič po petih tekmah, kralji pa so v gosteh neporaženi šest tekem, tretjič po vrsti so slavili v Philadelphii.

Jeff Carter je goste povedel v vodstvo z 1:0 v drugi minuti druge tretjine, na 2:0 je povišal Williams, potem pa so v tretjem delu igre domači najprej izenačili na 2:2, strelca sta bila Matt Read in Jakub Voraček, nato pa je King prinesel zmago gostom, ko je ugnal vratarja Raya Emeryja (38 obramb). Jonathan Quick je na drugi strani zaustavil 30 strelov domačih.

Kralji so se znova izkazali prav v zaključnih trenutkih tekme, čeprav so pred tem zapravili visoko prednost. "Smo dobro uigrano moštvo, saj igramo skupaj že kar nekaj let, prav tako pa smo preživeli že marsikaj skupaj, kar nas je naredilo za psihično zelo močno ekipo in lahko preživimo tudi takšen preobrat, kot se je zgodil na tekmi," je po obračunu razmišljal napadalec Mike Richards.

Kralji bodo naslednjo izmed treh zaporednih tekem na vzhodu odigrali že drevi. Opolnoči bodo palice še drugič v petih večerih prekrižali z Washingtonom, ki so ga v Staples Centru premagali po kazenskih strelih z 2:1.

Neposredni tekmec kraljev, moštvo Phoenixa, je izgubil na gostovanju pri New York Rangers po podaljšku s 3:4, tako da imajo kralji (41 zmag, 88 točk) v pacifiški skupini osem točk naskoka pred kojoti (34 zmag, 80 točk), do konca pa je še deset tekem. Na lestvici zahodne konference so kralji še vedno na šestem mestu, sedma Minnesota zaostaja tri točke.

V ligi NHL je odmeval poraz Boston Bruins, vodilnega moštva vzhodne konference. Niz 12 zmag hokejistov iz Bostona je prekinil Montreal, ki je na domačem ledu kosmatincev slavil zmago po kazenskih strelih s 3:2. Zmagoviti gol, edinega pri izvajanju kazenskih strelov, je dosegel Aleks Galčenjuk.

Boston je tako ostal brez klubskega rekorda, se je pa z eno iztrženo točko in s 104 točkami vseeno zavihtel na vrh lige, najboljša ekipa zahoda St. Louis Blues zaostaja za eno točko. Mejo 100 točk je presegla tudi ekipa San Jose Sharks (101), ki je sicer izgubila po kazenskih strelih z 1:2 v gosteh pri Calgary Flames.

Boston, St. Louis in San Jose so sicer edina tri moštva, ki so si že zagotovila mesta v končnici prvenstva. Vse tudi teoretične možnosti za uvrstitev v končnico pa sta zapravili najslabši ekipi sezone Buffalo Sabres in Edmonton Oilers.