S starta prve od 18 dirk v novi sezoni je najbolje potegnil Bradley Smith, a se je že v prvem ovinku na čelo kolone postavil Lorenzo, kjer pa ni dolgo zdržal. Še pred koncem uvodnega kroga je okusil katarski pesek, po napaki je namreč razbil svojo yamaho, prvo mesto pa prepustil Nemcu Stefanu Bradlu, ki pa prav tako ni končal dirke; 14 krogov pred koncem je po napaki predčasno končal dirko.

Marquez, ki se je konec februarja na pripravah zlomil nogo, je po odstopu Lorenza vozil na drugem mestu, vmes se je v boj za vrh vmešal še Alvaro Bautista, ki pa je po napaki zdrsnil po lestvici, s tem pa omogočil Valentinu Rossiju in Smithu, da sta se priključila. Mladi Španec je po odstopu Bradla za nekaj trenutkov vozil na prvem mestu, kjer ga je hitro zamenjal Rossi, tam pa zdržal tri kroge, ko ga je prehitel Marquez. Izkušeni Italijan je napadal, prišel dva kroga pred koncem pred mlajšega tekmeca, ki pa mu je hitro vrnil in se znova prebil pred njega. Prednosti ni več zapravil, čeprav je bil Rossi še nekajkrat blizu.

"Vesel sem zmage. Nisem je pričakoval, dirka je bila sprva pod vprašajem. Na koncu sem skušal pobegniti Valentinu. V predzadnjem krogu sva se z Valentinom nekajkrat prehitela, lani sva imela tukaj podobno dirko. Takrat je borbo dobil on, tokrat pa jaz," je po dirki misli strnil 21-letni Marquez. S predstavo in drugim mestom je bil zadovoljen tudi 35-letni Rossi: "Bil je dober boj in dirka. Malo manj sem užival kot Marc, ker nisem zmagal. Moja dirka je bila smešna. Začel sem iz četrte startne vrste, končal tukaj. Marc je bil močnejši, ampak to je super rezultat za začetek sezone."

Za tretje mesto sta nekaj krogov borila rojaka Pedrosa in Bautista. Na koncu je bil bolj zadovoljen rezultatsko uspešnejši Španec, ki pa je do mesta na stopničkah prišel po odstopu Bautiste. Na četrtem mestu je končal Španec Aleix Espargaro, peterico pa je dopolnil Andrea Dovizioso.

Prvo zmago v moto2 je na ciljni črti vpisal Španec Esteve Rabat, ki je za štiri stotinke ugnal Japonca Takaakija Nakagamija, uspeh Kalexa pa je s tretjim mestom vpisal Finec Mika Kallio. Rabat je že v kvalifikacijah postavil najboljši čas, na začetku dirke pa napravil napako in izgubil stik z vodilnimi. Na čelo se je vrnil osem krogov pred koncem, v zaključku pa zdržal pritisk Japonca.

Dirko v razredu moto3 je dobil Avstralec Jack Miller (KTM). Ta se je na 18 krogov dolgi preizkušnji večino časa boril s Špancem Alexom Marquezom, mlajšim bratom svetovnega prvaka v motoGP Marcom Marquezom, a je Avstralec do zmage prišel po napaki Španca v zadnjem krogu. Kljub temu se mlajši Marquez ni predal in v zaključku premagal rojaka Efrena Vazqueza v boju za drugo mesto, izenačeno pa je bilo tudi za vodilno trojko, saj se je prvih šest tekmovalcev zvrstilo v 0,586 sekunde.

Naslednja dirka bo 13. aprila v Austinu.