Ocena zadnje tekme sezone?

Zadovoljna sem. Vsaka uvrstitev med najboljših deset je super dosežek. Lahko bi dosegla še kaj več, a sem v finalnem skoku naredila napako. Ker sem rešila težave s konstantnostjo, je za menoj uspešna sezona.

Ali se še kdaj spomnite na olimpijski nastop v Sočiju s šestim mestom, potem ko je bilo očitno, da so sodniki vaša skoka ocenili preslabo?

Skušala sem ga čim hitreje pozabiti. Ničesar ne moremo popraviti. Tudi po olimpijskih igrah so se mi stopničke izmikale. V primerjavi z lansko sezono sem naredila lep napredek. To je tudi motiv za naprej.

Imate težave s kolenoma. Kako vzdržita pristanke pri dolgih skokih?

Trenutno nimam večjih težav, potem ko je bilo potrebnih veliko prilagoditev. S tem sem se naučila živeti.

Olimpijski ciklus je končan. Ali boste vztrajali do olimpijskih iger 2018 v Južni Koreji?

Do tja je še zelo daleč. Marsikaj se lahko zgodi. Upam, da se bodo razmere za ženske skoke izboljšale. Stara sem 26 let, počasi bo treba razmišljati, kako naprej tudi na drugih področjih življenja.

V ženskih skokih ste že zelo dolgo. Kako vidite njihov razvoj?

Z uvedbo svetovnega pokala in uvrstitvijo v program olimpijskih iger se je konkurenca zelo zaostrila. Razvoj tehnike je hiter, razlike vedno manjše, tekme zato bolj napete. Ko še ni bilo svetovnega pokala, sem imela v celinskem pokalu uspehe in prav to me žene naprej, da bi jih ponovila še v svetovnem pokalu.

Kaj vam manjka, da bi naredili dokončni preboj na vrh?

Če gledam na letošnjo sezono, predvsem več umirjenosti, zbranosti in še kakovostnejši trening. Želimo si, da bomo vsaj ohranile razmere za delo, ki smo jih imele v letošnji sezoni.

Ženske se s tekmami počasi selite s srednjih skakalnic na velike. Ali sebe vidite kdaj tudi na startni klopi na letalnici v Planici?

Morda. Bomo videli, kakšna bo prenovljena letalnica. Fantje so nam pripovedovali, da bila stara letalnica kar divja. Upam, da bo prenovljena malo bolj prijazna, da jo bomo lahko preizkusile tudi ženske.

Kaj boste počeli po koncu sezone?

Izklopila bom predvsem glavo. Posvetila sem bom zaključku študija razrednega pouka na pedagoški fakulteti. To poglavje želim zaključiti, da bom lahko povsem osredotočena na skoke, če se bom odločila za nadaljevanje kariere.