Štiriindvajsetletni Bedene, 119. igralec na svetu, je v prvem medsebojnem dvoboju po dveh urah in 25 minutah premagal leto dni mlajšega Pospišila, ki je na 28. mestu lestvice ATP. Podobno kot v prvem krogu je tudi tokrat izgubil prvi niz, le da tokrat šele v podaljšani igri. V drugem je tako kot v uvodnem nizu dobil vse servisne igre in odvzel eno tekmecu za izenačenje, v odločilnem tretjem nizu pa je igral najbolje in dokaj gladko slavil.

Bedene se bo za preboj v osmino finala mastersa pomeril z Nemcem Benjaminom Beckerjem, ki je na glavni turnir prišel namesto poškodovanega Argentinca Juana Martina Del Potra. V drugem krogu je po dveh urah in 22 minutah ugnal Američana Ryana Harrison s 7:5, 3:6 in 7:6 (2). Na svetovni lestvici je 26 mest pred Bedenetom.

Njegov naslednji tekmec bo Becker, ki je na glavni turnir prišel namesto poškodovanega Argentinca Juana Martina Del Potra. V drugem krogu je po dveh urah in 22 minutah ugnal Američana Ryana Harrison s 7:5, 3:6 in 7:6 (2). Na svetovni lestvici je 26 mest pred Bedenetom.

Glavni favoriti zmagujejo

Španec Rafael Nadal, prvi igralec sveta, je Avstralca Lleytona Hewitta, ki je tudi že bil na čelu lestvice ATP, odpihnil s 6:1 in 6:3, Švicar Stanislas Wawrinka, tretji nosilec, pa je ugnal Španca Daniela Gimeno-Traverja s 6:0, 3:6 in 6:3.

Med tenisačicami, ki so igrale tretji krog, sta se v nadaljevanje po težkih bojih uvrstili prva igralka sveta Američanka Serena Williams in Rusinja Marija Šarapova, četrta nosilka. Slednja je potrebovala kar devet zaključnih žogic za zmago, preden je po skoraj treh urah strla odpor Čehinje Lucie Šafarove in zmagala s 6:4, 6:7 (7) in 6:2. Tri nize je za zmago v dvoboju s Francozinjo Caroline Garcio (6:4, 4:6, 6:4) potrebovala tudi Williamsova, ki je lani osvojila že šesti turnirski naslov v Miamiju.

Velenjčanka Katarina Srebotnik pa se bo v paru s Čehinjo Kveto Peschke pomerila v osmini finala ženskih dvojic s Hrvaticama Darijo Jurak in Mirjano Lučić-Baroni.