Andreja Mali, druga slovenska predstavnica, je bila 32. (3:30,6/5).

Devetindvajsetletna Kuzmina, olimpijska zmagovalka v sprintu, je do svoje prve zmage v pokalu v sezoni prišla iz šestega mesta, ki ga je imela po četrtkovem sprintu.

Obračun med Finko Kaiso Mäkäräinen in Norvežanko Toro Berger za končno prvo mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala je po enaindvajseti tekmi v sezoni še vedno neodločen, saj ima Mäkäräinenova na čelu le deset točk prednosti pred Bergerjevo. Odločila bo nedeljska zadnja tekma zime, ko se bodo tekmovalke ob 13. uri pomerile na tekmi na 12,5 km s skupinskim startom.

Mäkäräinenova se je s 23. mesta povzpela na četrto in kljub dvema zgrešenima streloma le za 4,4 sekunde zaostala za Viluhino. Prvo mesto, ki ga je dosegla

v sprintu, je branila trikratna olimpijska prvakinja iz Sočija Belorusinja Darja Domračeva. Vodila je vse do zadnjega strelskega postanka, ko je nazadovala na peto mesto in je skupno v pokalu tretja, 82 točk za Bergerjevo.

Na 16. mestu je Teja Gregorin, na 45. pa Andreja Mali, ki je imela izjemno izhodišče na današnji zasledovalni tekmi. V sprintu je bila osma, pet zgrešenih tarč in slabši tek pa sta jo potisnila izven trideseterice. Gregorinova je pridobila 12 mest, saj je bila po sprintu šele 35.

»Po streljanjih leže sem že lepo napredovala, stoje pa se mi je tekma začela podirati. Nikakor nisem našla pravega strelskega položaja, poleg tega sem se cela tresla in tako tudi tarče niso hotele padati. Tudi če sem streljala počasneje, kar sem poskusila na zadnjem streljanju, ni bilo nič bolje. Morda bi morala kar hitro ustreliti vse naboje, saj tako vsaj ne bi izgubljala dragocenega časa na strelišču. Tekaški del je bil spet boljši, kot prejšnji, vendar se samo s tem ni dalo nadoknaditi štirih zgrešenih strelov. Očitno moja forma ob koncu sezone niha bolj kot sicer, saj mi je šlo v Kontiolahtiju zelo dobro, sedaj pa spet ne najdem pravega ravnovesja,« je po tekmi ugotavljala Gregorinova.