Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija – Premier

Man. City - Fulham
1

City je po porazu Chelseaja proti ASton Vili dobil lepo priložnost, da pride do prednosti v boju za naslov prvaka. Glede na težak razpored so točke proti takšnim ekipam, kot je Fulham, sedaj nujne, saj v ozadju preži tudi Liverpool, ki do konca prvenstva ne bo oddal več prav dosti točk. Med ekipama je velika kvalitetna razlika in ob visoki motivaciji domačih ne bi smelo biti dvoma o končnem razpletu te tekme.

Nogomet - Nemčija - 1. Liga

Schalke - Eintracht (B)
1

Schalke je sicer gladko izpadel iz lige prvakov proti Realu, a se s tem verjetno nihče v Gelsenkirchnu ne obremenjuje, saj niso pričakovali senzacije. Sedaj se lahko mirno posvetijo bundesligi, kjer se jim obeta precej boljši rezultat, kot bi ga lahko pričakovali po slabših jesenskih mesecih. Schalke je v boju za drugo mesto, pred petim Mainzem pa ima že prednost šestih točk, tako da je znova pred vrati nova sezona v ligi prvakov. Ob dobrem vzdušju v moštvu bi se utegnila serija zbiranja točk v domačem prvenstvu danes nadaljevati, saj je zadnjeuvrščeni Eintracht vse prej kot zastrašujoč nasprotnik. Gostje bodo prišli z obrambno taktiko po točko, ki pa je verjetno ne bodo dobili.

Nogomet - Španija - 1.liga

Athletic Bilbao - Getafe
1

Getafe je v globoki krizi, saj zmage ne pozna že 14 tekem, v tem času pa je kar devetkrat izgubil. To je zelo slaba popotnica pred težkim gostovanjem v Bilbau, kjer domači le redko gostom oddajo kakšno točko, med drugim je tam padla tudi Barcelona, Real pa je izvlekel remi. Athletic je na zadnjih dveh tekmah prišel do dveh remijev na težkih gostovanjih pri Valencii in Villarrealu, s čimer je oba konkurenta zadržal na varni razdalji in tako ostaja v najboljšem položaju v boju za četrto mesto, ki še prinaša ligo prvakov. Baski bodo danes storili vse, da pridejo do novih treh točk in morda razliko pred zasledovalci povečajo na več kot šest točk, kar bi jim devet krogov pred koncem že skoraj garantiralo želeno uvrstitev.

Nogomet - Slovenija - 1. Liga

Maribor - Krka
1

Mariborčani bodo po porazu proti Olimpiji trdno odločeni, da se oddolžijo navijačem s prepričljivo igro in visoko zmago proti Krki, ki se na nobenem področju ne more kosati z vijoličastimi. Dolenjce čaka še težak boj za obstanek v prvi ligi, Maribor pa kot kaže precej težji boj za naslov prvaka od pričakovanega. Štajerci si nikakor ne smejo privoščiti, da bi izgubili točke doma proti tako šibkemu nasprotniku, kot je Krka, zato je realno pričakovati zmago z vsaj dvema goloma prednosti.

Biatlon - Oslo - Zasledovalna (M)

Fak - Garanichev
1

Fak ima odlično priložnost, da pred koncem sezone pride do še enega vrhunskega rezultata, saj bo zaradi četrtkove zmage na sprintu tokrat na zasledovalni tekmi startal kot prvi in imel pred konkurenco nekaj sekund prednosti. Glede na izjemen tek v četrtek, ko je bil na progi razred zase in kljub zgrešenemu strelu več od konkurentov zmagal, lahko tudi danes pričakujemo, da bo visoko, če le ne bo imel poraznega strelskega dne. Motiva mu ne manjka, zato mislim, da bo tudi danes na stopničkah, kjer pa ne gre pričakovati Rusa Garaničeva, ki ne spada med biatlonsko smetano in je s tretjim mestom na sprintu kar prijetno presenetil. Za Fakom bo imel na startu 13,9 sekund zaostanka in bo slabšem teku bo verjetno moral zadeti tri strele več od Faka, da bi ga premagal, to pa ni tako zelo verjetno.