Peter Prevc je tudi pred domačimi gledalci, danes se jih je v Planici zbralo blizu 8500, skočil na oder za zmagovalce. "Danes je bila tekma zelo zanimiva, veter je ves čas pihal od zadaj in malo spreminjal jakost. Na srečo so naprave vse to še lahko ujele. Razlike med nami so bile majhne, zato sem imel še dodaten motiv. Ko sem v drugi seriji pristal, nisem vedel, kje bom, niti nisem vedel, kam me bo na koncu skok popeljal. A s tretjim mestom sem lahko zadovoljen," je po nastopu povedal Peter Prevc, ki je imel ene najslabših razmer za skakanje.

"Zdajle sem si ogledal rezultate in sem imel kar 30 točk pribitka na tekmi. Mislim, da je imel slabše razmere od mene danes le še Gregor Schlierenzauer. Tako da, če si vzamem 30 točk, vidimo, kje bi bil, če ne bi bilo teh merilcev," je z rameni skomignil najstarejši od bratov Prevc.

Prve točke za Ceneta Prevca

Slovenski skakalci so se odlično odrezali, saj se jih je prvič kar sedem uvrstilo med dobitnike točk. Najbolj je napredoval Robert Kranjec, po prvi seriji 24., ki je tekmo končal na 11. mestu. Cene Prevc je s 16. mestom prišel do prvih točk svetovnega pokala v karieri. "Zelo sem vesel prvih točk. Skoki so bili boljši kot včeraj in s tem sem zadovoljen. Ne vem, če je to ravno najsrečnejši dan v moji karieri, ko si vesel, si vesel," je dejal mlajši od bratov Prevc, ki si je z dobrimi nastopi prislužil tudi nastop na moštveni tekmi.

"Čestitke Petru, danes so bile razlike izjemno majhne. Freund in Bardal sta bila odlična. Čestitke tudi Cenetu, ki je osvojil prve točke, tudi Robi je po dolgem času pokazal odličen skok. Peter ima nove stopničke, skočiti pa se da se še bolje, a danes je bilo zelo težko skakati z vetrom od zadaj," je prvo planiško tekmo ocenil selektor Goran Janus, ki je v ekipo za sobotno tekmo uvrstil kranjske skakalce Ceneta Prevca, Nejca Dežmana, Roberta Kranjca in Petra Prevca.

Stoch že osvojil veliki kristalni globus

V skupnem seštevku 35. sezone svetovnega pokala si je veliki kristalni globus tekmo pred koncem s 1370 točkami že zagotovil Stoch. "Čeprav imam skupno zmago, jutri in v nedeljo zame ne bo nič drugače. Vesel sem globusa, a zelo zadovoljen sem tudi z današnjim 4. mestom, saj je bilo ob vetru v hrbet zelo težko skakati," je skromno dejal Stoch. Na drugo mesto se je po novi zmagi, deveti to zimo, povzpel Freund (1223), ki je Prevca potisnil na tretje mesto z 11 točkami zaostanka.

Jasno je že, da je to najboljša trojica sezone, edino odprto vprašanje za zadnjo tekmo ostaja, kdo bo na koncu drugi oziroma tretji. "V nedeljo bo še zelo napeto in boj še ni končan," je po tekmi napovedal Freund: "Tudi Peter je v odlični formi, zato bo zelo napeto vse do konca. A mislim, da bo dejstvo, da bova končala na stopničkah v svetovnem pokalu, ne glede na to, kdo bo drugi ali tretji, za oba dobra motivacija, da bova naslednjo sezono še boljša."

V soboto bosta v Planici kar dve tekmi. Najprej se bodo ob 9. uri na zadnji tekmi sezone pomerila dekleta, nato pa bo ob 11. uri še moštvena tekma. Zadnje dejanje svetovnega pokala pa bo v nedeljo, ko bodo ob 9. uri najprej kvalifikacije, ob 10.30 pa še zadnja moška tekma.