V Arboretumu v Volčjem Potoku je od danes na ogled 65 dinozavrov. Med njimi so prvič tudi premikajoči se dinozavri, ki si jih obiskovalci doslej še niso imeli priložnosti ogledati. V parku se že pripravljajo tudi na 23. tradicionalno spomladansko razstavo tulipanov z razstavo cvetja, vrtnarstva, vrtne opreme in vrtnarskim sejmom, ki bo potekala od 26. aprila do 4. maja 2014.

Direktor Arboretuma Aleš Ocepek pravi, da se to leto v Arboretumu ni začelo obetavno, saj so se soočili z največjo naravno katastrofo v vsej zgodovini parka. Uničujoči žled je poškodoval parkovni del in gozd. Posledice odpravljajo že več kot mesec dni in so nekje na polovici del. Na dan odstranijo od pet do deset dreves. Skoraj v celoti so sanirali osrednji del parka, dela v gozdu, kjer bodo ta mesec odpravili približno 30 odstotkov škode, pa bodo trajala do konca leta. Odstranili ali obrezali so tudi že vsa poškodovana drevesa v 50-metrskem pasu okoli krožne sprehajalne poti okoli hriba, a ta za obiskovalce zaradi uporabe gozdarske mehanizacije in močnih poškodb v Zgornjem angleškem parku še ni odprta. Do zdaj so pospravili že okoli 1500 kubičnih metrov lesa, kompostirali 1584 prostorninskih metrov vejevja in pridobili 250 kubičnih metrov sekancev. Pri delu jim pomagajo tudi delavci prek javnih del.

Na tradicionalni spomladanski razstavi tulipanov bodo lahko obiskovalci občudovali 200 različnih sort tulipanov, ki so posajeni v strnjenih gredah na Graščinskem spodnjem polju in v senčnih zasaditvah v Hujski loki. Poleg tulipanov so na novo zasadili 150.000 narcis, osnovali nove kombinirane grede z 80.000 dvoletnicami, 3000 cesarskimi tulipani, 14.000 hijacintami in 30.000 hrušicami, maja pa bodo pozornost zagotovo pritegnile tudi grede s 5000 okrasnimi čebulami.

Razstava cvetja, vrtnarstva in vrtne opreme bo na Graščinskem spodnjem polju. Vrtnarski sejem bo na asfaltiranem parkirišču, kjer bodo namestili 1300 kvadratnih metrov velik platneni šotor, sejem domače obrti pa se bo bohotil na dvajset stojnicah. Obiskovalci si bodo lahko ogledali tudi razstavo Svet kaktusov, ki so jih prestavili v nov rastlinjak. Poleg kaktusov bodo na ogled sukulenti, živi kamenčki, gomolji sušnih krajev in tilancije. Z aprilom bo na ogled še razstava Tropska dežela, prav tako v novem rastlinjaku. V njem bodo poleg orhidej razstavljene tudi tropske rastline. Še ta mesec naj bi v sodelovanju z indonezijskim veleposlaništvom na Graščinsko spodnje polje postavili še leseno indonezijsko tradicionalno hišo joglo. av