V Red Bullu so prepričani, da niso kršili pravil in pričakujejo, da bo po pritožbi Avstralec spet uvrščen na zmagovalne stopničke. Po diskvalifikaciji Ricciarda je na drugo mesto napredoval voznik McLarna Danec Kevin Magnusen, na tretje pa njegov moštveni sotekmovalec Britanec Jenson Button.

Vodstvo tekmovanja je Ricciardu nekaj ur po dirki odvzelo drugo mesto na dirki, ki jo je dobil Mercedesov dirkač Nico Rosberg, ker naj bi v moštvu kršili pravila o dovoljeni količini pretoka goriva v dirkalniku.

»Senzorji Fie so ves konec tedna delovali nepravilno«

"Nepravilnosti pri merjenju pretoka goriva s senzorji, ki jih je predpisala Fia, so se pojavljali ves konec tedna. Tako mi kot naš dobavitelj motorjev Renault smo prepričani, da je bilo v našem dirkalniku vse v skladu s pravili," so pritožbo utemeljili pri avstrijski ekipi. Njihov prvi voznik, svetovni prvak Sebastiana Vettel, dirke ni končal, zaradi tehničnih težav je že v petem krogu zapeljal v bokse.

Po novih pravilih lahko v dirkalnikih pretok goriva znaša maksimalno 100 kilogramov na uro, točnost pretoka pa merijo senzorji, ki jih pred dirko homologira krovna avtomobilistična zveza Fia. Kot je sporočilo vodstvo dirke v pojasnilu diskvalifikacije, so pri Red Bullu uradno potrjeni senzor zamenjali, ker naj ne bi dajal natančnih podatkov, a je Fia zahtevala, da pred dirko spet namestijo originalnega. Pri moštvu se tega niso držali in so vztrajali pri svojem senzorju, za nameček pa naj bi Fia že med dirko opozorila ekipo, da je pretok goriva neustrezen.