"Ko v Nemčiji vsi uživajo v poletju, sem v Zermattu, na Novi Zelandiji, ali pa v Čilu in treniram," je Nemka že pred časom dala vedeti, da jo tovrstno življenje ne zanima več.

Devetindvajsetletna Höfl-Riescheva, njen manager je slavni nogometaš Bayerna Franz Beckenbauer, je v sezoni 2010/11 osvojila trudi veliki kristalni globus za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala, kar štirikrat je v tem seštevku končala na drugem mestu, trikrat na tretjem. Blizu uspehu je bila tudi letos, a se je tik pred koncem sezone poškodovala in morala skupno zmago prepustiti Avstrijki Anni Fenninger.

Na olimpijskih igrah je Bavarka osvojila tri zlate in srebrno medaljo, a je morala igre leta 2006 zaradi poškodbe izpustiti. Dvakrat je postala svetovna prvakinja, skupaj pa ima s SP kar šest medalj. V svetovnem pokalu si je Nemka priborila 27 zmag in skupaj kar 81 uvrstitev na stopničke za najboljše.

Z zaskrbljenostjo so informacijo sprejeli tudi pri nemški smučarski zvezi, saj jim trenutno v ženski kategoriji primanjkuje odličnih tekmovalk. V naslednji sezoni, ki bo imela vrhunec februarja na svetovnem prvenstvu v ZDA, bo sedaj njihovo glavno orožje Viktoria Rebensburg.

"Boljše tekmovalke od Marie ni. Ko je v startni hišici, je tam športnik, ki je zmožen nadčloveških dosežkov," pa je o tekmovalki povedal prijatelj iz otroških dni in iz zdajšnje reprezentance Felix Neureuther.