Med Slovenkami je presenetila Andreja Mali, ki je podrla vseh 10 tarč in z zaostankom 59 sekund osvojila osmo mesto, s čimer je izenačila drugo najboljšo uvrstitev v dolgoletni karieri. "To je bil res moj dan, sicer pa je to tudi že moja šesta uvrstitev na osmo mesto. Zgleda, da mi je osmica usojena, saj imam najbrž največjo zbirko osmih mest," je po tekmi povedla Malijeva.

A kot pravi, je dobro formo slutila že na zasledovanju v Kontiolahtiju. "Tam mi streljanje ni šlo. Tokrat pa sem se s težkimi pogoji, meglo in mehko progo, da se je udiralo do kolen, sprijaznila že na nastrelitvi. Na progi sem iskala trde in poledenele dele, na strelišču pa sem se še posebej koncentrirala na strele. Zadnjega desetega sem celo nekoliko odložila, nato pa ga zadela. Mislim, da je bil to tudi ključ do današnjega uspeha. Kar nekaj tekmovalk je grešilo nadpovprečno, kar je bilo meni v prid. Ko sem zapuščala strelišče in mi je trener povedal za moj čas, sem samo stisnila zobe in se še bolj pognala po progi. Zelo bi bila vesela takšnega razpleta tudi na sobotnem zasledovanju."

Teja Gregorin je morala dvakrat v kazenski krog in z zaostankom 1:50 minute pristala na 35. mestu, Anja Eržen pa je po štirih zgrešenih strelih osvojila 79. mesto in sklenila letošnjo sezono.

Pred sobotnim sprintom in nedeljsko zasledovalno tekmo je Bergerjeva močno zmanjšala tudi razliko v skupnem seštevku svetovnega pokala, saj je bila vodilna Finka Kaisa Märäinen "le" 23. Razlika zdaj znaša 21 točk, vsaj za zasledovanje pa ima Norvežanka bistveno boljše izhodišče od Finke.