Mrežo Ryana Millerja je načel Duncan Keith ob številčni prednosti na ledu minuto pred koncem prvega dela. V drugi tretjini je za Chicago zadel Andrew Shaw, v zadnjem pa sta zmago potrdila Markus Kruger in Ben Smith. Blestel je tudi domači vratar Corey Crawford, ki je ubranil vseh 23 strelov na svoj gol.

"Tekma je bila fizično zelo naporna. So trenutno najboljša ekipa v ligi in proti takšni ekipi je vedno težko. V prvih desetih minutah se je zdelo, da igralci le hitro drsajo, da je šlo za to, kdo bo koga zadel in kdo se bo udarcu izognil. Atmosfera na ledu je bila kot v končnici in tako je reagirala tudi publika. Nato smo zaigrali zelo solidno," je ocenil Crawford.

Na zahodu je bilo presenečenje tudi zmaga Winnipega nad Coloradom po podaljšku s 5:4. Odločilni gol je dosegel Blake Wheeler v 62. minuti. Vancouver je z 2:0 odpravil Nashville. V 57. in 58. minuti sta v razmaku 73 sekund zadela Nicklas Jensen in Alexander Edler. Tampa Bay pa je s 5:3 ugnala Toronto. kar tri gole je dosegel Steven Stamkos.

Anže Kopitar z Los Angelesom je bil ponoči prost, v noči na četrtek pa v Kalifornijo prihaja ekipa iz ameriške prestolnice, ki se krčevito bori za končnico na vzhodu in nujno potrebuje točke. A v podobnem položaju so Kopitar in njegovi soigralci, saj si kralji trenutno delijo sedmo mesto na vzhodu z Minnesoto, a Phoenix zaostaja le za pet točk, Dallas za sedem.