Krimovke niso nastopale niti v rednem delu prvenstva niti ne nastopajo v končnici od prvega do petega mesta, ki pravkar poteka, ampak so uvrščene neposredno v finale. To pomeni, da do finala ne bodo odigrale niti ene tekme v slovenski ligi (!), GEN-I Zagorje pa 26 – 18 v rednem delu in 8 v končnici. Oba kluba sta imela v tej sezoni obveznosti tako v regionalni ligi kot v evropskih tekmovanjih (Krim v ligi prvakinj, Zagorje v pokalu EHF), a s to razliko, da so Ljubljančanke »špricale« domačo ligo, Zagorjanke pa ne.

Za takšen tekmovalni sistem, ki mu verjetno ni para v svetu, klub iz Stožic niti ni kriv. Izvirni greh je naredilo Združenje klubov 1. A DRL, ki je sprejelo sklep, da se lahko Krim pridruži šele v finalu. Neuradno naj bi bili sprva na Krimu celo pripravljeni igrati tako v rednem delu kot končnici, a je veljak iz kluba uspešno lobiral in dobil zeleno luč združenja. Seveda je računal, da bo Krim na začetku maja igral na sklepnem turnirju četverice v ligi prvakinj v Budimpešti, a je zaradi porušene kadrovsko-denarne zgodbe evropski nastop končal že na začetku marca.

To pomeni, da Krim z izjemo regionalne lige ne bo imel resnih in uradnih tekem kar dva meseca: od 15. marca, ko se je proti Budućnosti poslovil od Evrope, do 14. maja, ko bo prva tekma finala slovenske lige. Klub, ki je sezono začel s kar enajstimi tujkami, vsaj v finalu ne bo imel preglavic s prevelikim številom »legionark« – lani jih je imel tudi enajst, v domači ligi pa so lahko igrale le štiri. V domači ligi jih letos lahko nastopa največ šest, prav toliko pa jih je trenutno še ostalo v Krimu. A če se denarne zadeve – klub mora tudi v času dvomesečnega neigranja plačevati igralke, ki jim že tako dolguje štiri plače – ne bodo uredile in bo kovčke predčasno spakirala še kakšna tujka, jih proti Zagorjankam ne bo niti dovoljenih šest. V tem primeru imajo Zagorjanke lepo priložnost, da Krimu odvzamejo naslov prvakinj Slovenije in zabijejo še en žebelj v njegovo krsto.