Najprej se Ti opravičujem, ker sem pozimi, ko je bilo veliko snega, klicaril na občino in tvojim pridnim sodelavkam nergal zaradi slabo spluženih cest. Saj veš, kako je, najprej je moral sin v službo in se ni prebil čez zamete, potem pa še moj šofer ni mogel zapeljati prav do vhoda hiše – in sem moral poklicati že zaradi njiju. Oprosti. Prav tako iskreno upam, da nisi vzel preveč osebno, ko sem dajal pripombe k občinskim prostorskim načrtom. Vse je bilo dobronamerno in v prid naših lepih vasi pod Stolom. Tudi ko sem na zboru krajanov spraševal, kaj bo z obvoznico mimo Prešernove Vrbe in zakaj Ti kot župan ne moreš razrešiti sosedskega spora, zaradi česar se ime naše lepe občine stalno blati po časopisih, je bilo to zgolj dobronamerno in vzemi kot konstruktivno kritiko, lepo prosim. Ko je pihal veter, meni strehe sicer ni odneslo, ampak povsod drugje je bilo na tleh kar nekaj strešnikov in razmetani so bili vsi smetnjaki. Ko sem klical, zakaj še niste pospravili, je bilo to le zato, da malo spodbodem tvoje uslužbence k še boljšemu delu. No, pa saj tudi sam to odlično opravljaš. Zadnjič, ko smo dobili malo višje položnice za vodovod in kanalizacijo, me je pogrelo. Prenesi opravičilo svoji uslužbenki za izrečene besede. Bilo je v afektu. Sicer pa tudi ona odlično dela in sem že razmišljal, da bi Ti jo speljal k sebi v svojo drugo, mestno občino. Čisto pa sem bil navdušen nad Tabo, ko sem v časopisih videl, kako si sadil avtohtono sadno drevje po naši lepi občini. Kakšna PR-poteza! Kapo dol. Jaz se trudim na vse pretege, zasajam drevesa, odpiram pločnike, sprejemam olimpijce in da bo mera polna, se moram vsako leto v polni smučarski opremi poganjati gori po Krvavcu na županovem veleslalomu. Pa nič! Za vsako omembo svojih izvrstnih dosežkov moram celo plačati. No, mora plačati občina, za katero delam in kjer sem župan, tako da najina ne trpi. -:))

V glavnem, hotel sem Ti povedati, da zelo cenim tvoje delo, prizadevanje in izvrstno vodenje naše lepe občine. Žal boš moral, tako berem, v prihodnje občino voditi zgolj prostovoljno, pa še potem te bo nekaj mandeljcev (bifejskih nergačev, ki jih oba poznava!) lahko preganjalo z raznimi referendumi in podobnimi nedemokratičnimi metodami. Že vnaprej Ti zagotavljam, da mene ne bo med njimi.

Na koncu naj Ti zaželim vse dobro na jesenskih lokalnih volitvah. Prepričan sem, da boš, kot na prejšnjih, zmagal brez konkurence. Vnaprej Ti obljubljam, da jaz ne bom kandidiral, pa čeprav vem, da v občini, ki jo vodim zdaj, verjetno ne bom uspel še enkrat. Pa ne zato, ker bi delal slabo, nikakor ne. Le toliko polen mi mečejo razni pisuni pod noge, da sploh ne vem, ali bom zdržal do konca tega mandata. Sam pa veš, da imam ogromno izkušenj s področja lokalne samouprave. Pomisli, prosim Te, na to takrat po volitvah, ko boš iskal novega direktorja občinske uprave ali vodjo kakšnega urada. Saj sem Ti že povedal, kajne, da izvrstno vodiš najino občino. Skupaj pa bomo lahko še boljši. V slogi je moč, roka roko umije in drug drugemu na ogenj dajmo, pravijo modreci pod Stolom. Pa saj sam veš vse.

Te prav lepo pozdravlja Tvoj kolega Mohor.