Petindvajsetletni Avstrijec po naporni olimpijski sezoni še ni rekel zadnje in kot kaže, ima še veliko motivacije, da že začne s treningi za novo sezono. Hirscher ne skriva, da želi postati prvi smučar v zgodovini, ki bo štirikrat osvojil veliki kristalni globus in letošnji sneg je kot nalašč za podaljšanje treninga.

"Vsi vedo, da smo dobro pripravljeni za trde, ledene proge, a v zadnjih treh sezonah je bila praktično polovica tekem na mehkem, spomladanskem snegu," je razlog za treninge razložil Avstrijec. Razmere bo izkoristila tudi njegova ekipa, ki bo na mehkem snegu opravila dodatna testiranja smuči. "Zdaj je še v formi in to moramo izkoristiti, potem pa je lahko v miru dva meseca brez snega," pa pravi njegov trener Michael Pircher, in dodaja, da se bosta s svojim varovancem tako v maju in juniju lahko izognila iskanju ugodnih razmer na ledenikih.

Hirscher bi rad točke zbiral tudi v hitrih disciplinah

Cilj Hirscherja, ki blesti predvsem v slalomu in veleslalomu, je prav tako razširitev svojega smučarskega znanja v hitrih disciplinah, kjer le sem in tja nastopi v superveleslalomu. Že lani pa je v Beaver Creeku želel nastopiti tudi v smuku, a za to ni imel dovolj točk Fis, ki jih bo skušal osvojiti že ta teden. "To je pravilo za eksote in moramo se vprašati, če to velja tudi za trikratnega zmagovalca skupnega seštevka svetovnega pokala, a tako pač je," pred nadaljevanjem treningov še pravi Pircher.