Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Liga prvakov

Borussia (D) - Zenit
1

Nemci so že na prvi tekmi (4:2) razrešili vprašanje potnika v četrtfinale, zato danes Zenitovi nogometaši verjetno niso več tako motivirani, saj le redki verjamejo v preobrat. Zaradi slabih iger in rezultatov (le ena zmaga in pet porazov na zadnjih sedmih tekmah) je moral pred dnevi oditi trener Spalleti, tako da bodo Rusi danes celo brez trenerja, kar je verjetno še en minus pred težkim gostovanjem pri Borussii, ki bo želela pred navijači popraviti vtis zaradi zadnjega domačega spodrsljaja, ko je v soboto izgubila z Borussio M'gladbach.

Nogomet - Hrvaška - Pokal

Rijeka - Istra 1961
1

Prva tekma polfinala hrvaškega pokala na Kantridi domačim ponuja lepo priložnost, da še enkrat več pokažejo, da letos sodijo med najboljše klube na Hrvaškem in si z zmago zagotovijo čim višjo prednost pred povratno tekmo. Rijeka je velik favorit za napredovanje v finale, Matjaž Kek pa verjetno ne bo želel poti tja iskati šele na drugi tekmi.

Košarka - Evropski pokal

Valencia - Alba
1

Valencia je ena najboljših ekip španske lige, ki je najkvalitetnejše prvenstvo v Evropi, predvsem pa je skoraj nepremagljiva v svoji dvorani. Glede na sistem evropskega pokala, ko po dveh tekmah napreduje moštvo z boljšo skupno razliko v koših, bodo Španci danes dali vse od sebe, da zmagajo s čim višjo razliko in vse kaj manj od +10 za Valencio, bi bilo kar presenetljivo.

Rokomet - Slovenija - 1.liga

Gorenje - Ribnica
1

Velenjski rokometaši se v glavah že pripravljajo na osmino finala lige prvakov, ko se bodo pomerili z zvezdniškim PSG-jem, za pripravo na to tekmo pa bo štel tudi današnji obračun z Ribnico. Ni dvoma o tem, da ima domača zasedba precej več kvalitetnih igralcev in bi morala na normalen dan zmagati z visoko razliko, ker pa bo domači strateg nekatere igralce malce varčeval za tekmo lige prvakov, bo zmaga verjetno bolj tesna, a še vedno ne bi smelo biti dvoma o novih dveh točkah za Gorenje.