Padec so zabeležili prav vsi blue chipi. Najbolj, in sicer za več kot tri odstotke, so se pocenile delnice Petrola in Krke, ki so bile s 3,1 milijona evrov prometa tudi najprometnejše. Največji tedenski padec (3,55 odstotka) med blue chipi so sicer zabeležile delnice Petrola, ki je razkril poslovne rezultate za lansko leto. Na ravni skupine je ustvaril 3,9 milijarde evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je pet odstotkov več kot leto prej, čisti dobiček pa se je znižal za dva odstotka, na 52,8 milijona evrov. Tako skupina kot družba Petrol pa sta lani zabeležili višji dobiček iz poslovanja. Ta se je na ravni skupine okrepil za 10 odstotkov, na 93,8 milijona evrov, na ravni družbe pa za 16 odstotkov, na 77,9 milijona evrov.

Na Petrolovo poslovanje sta imeli tudi v letu 2013 velik vpliv recesija in finančna kriza. Petrol ima precej ambiciozne načrte tudi za prihodnost, saj med drugim načrtuje, da bo leta 2018 na ravni skupine ustvaril 4,4 milijarde evrov prihodkov, 174 milijonov evrov dobička iz poslovanja in 93 milijonov evrov čistega dobička.

Teden je zaznamovala tudi odločitev Skupine Pivovarna Laško, največje lastnice Mercatorjevih delnic v konzorciju prodajalcev, o sprejemu nove Agrokorjeve ponudbe. S prodajo sta soglašala nadzorna sveta Pivovarne Laško in Pivovarne Union, potem ko so nadzorniki Radenske že prejšnji torek prižgali zeleno luč za prodajo. Agrokor za delnico največjega slovenskega trgovca po novem ponuja le še 86 evrov. Mercatorjeve delnice so ob 83.000 evrih prometa teden zaključile s padcem za 1,38 odstotka, na 70,02 evra. Konzorcij prodajalcev 53-odstotnega deleža Mercatorja in Agrokor sta konec februarja podpisala aneks k prodajnemu sporazumu, ki rok za izvedbo posla podaljšuje do 30. junija.

Tudi Sava Re je prejšnji teden objavila poslovne rezultate za lani. Na ravni skupine je povečala obseg zbranih premij za 43 odstotkov, na 386,7 milijona evrov. Čisti dobiček skupine Pozavarovalnice Sava pa se je medtem zvišal za 15,4 odstotka, na 13,6 milijona evrov. Kot so pojasnili v Savi Re, je skupini brez učinka slabitev podrejenih bančnih obveznic uspelo preseči načrte.