Še posebno zadovoljni v prihodnjih mesecih boste vsi, ki si želite v pomlad steči v družbi podobno mislečih tekaških kolegov in pod vodstvom tekaških trenerjev. Adidas, ki je tudi novi diamantni sponzor Ljubljanskega maratona, bo namreč letos že tretje leto zapovrstjo organiziral šolo teka, v katero se vsi ljubitelji teka že lahko prijavite prek spletne strani www.adidas-solateka.si.

Polmaratonci in maratonci

Po dveh izredno uspešnih letih bo Adidasova šola teka letos potekala na povsem novem nivoju – namenjena bo namreč rekreativnim in polprofesionalnim tekačem, katerih cilj je premagati polmaraton (21 km) in maraton (42 km).

Projekt polletnih tekaških treningov pod strokovnim vodstvom se bo začel sredi prihodnjega meseca (predvidoma 12. aprila, ko bodo pred Fakulteto za šport v Ljubljani priredili spoznavni dan), udeleženci pa bodo priprave okronali z oktobrskim nastopom na 19. Ljubljanskem maratonu. Pod vodstvom profesionalnih trenerjev, z vodjo Blažem Strožerjem na čelu, bodo na treningih usvojili pravilno tehniko za tek na daljše razdalje.

Presenečenja tudi za tekače začetnike

Pri Adidasu seveda niso pozabili niti na tekače začetnike, za katere prav tako pripravljajo posebna presenečenja, o katerih vas bomo obvestili kasneje.

»Pravilna tehnika teka nam omogoča bolj ekonomično gibanje, s tem pa lahko daljše razdalje pretečemo hitreje in z manjšim naporom, medtem ko s slabo tehniko tvegamo preobremenitve in posledično poškodbe tkiv in sklepov. Najpogostejša napaka tekaških začetnikov je, da želijo takoj priti do vidnih rezultatov in želenega napredka, kar se zrcali v pretiravanju. To se odrazi z ‘musklfibrom’, bolečinami v sklepih in upadu motivacije za tek,« poudarja Blaž Strožer. Svoje »varovance« bo glavni trener Adidasove šole teka na treningih med drugim seznanil tudi z osnovami primernega prehranjevanja ter ustrezno tekaško opremo in zaščito pred poškodbami. Adidasova šola teka – priprave na polmaraton oziroma maraton – bo tudi letos potekala v treh krajih po Sloveniji: v Ljubljani, Mariboru in Celju. Prijavnina znaša 45 evrov, vanjo pa so poleg šestmesečnih profesionalnih treningov vključeni tudi prijavnina za Ljubljanski maraton, tekaška majica in še nekatere druge ugodnosti.