Da bo mladenič svojo sezono lahko ocenil za uspešno, bo moral počakati na iztek državnega prvenstva. Sicer se mu je s soigralci uspelo uvrstiti v končnico lige INL, kjer jih je v prvem krogu po štirih tekmah izločila italijanska Gardena, pred tem pa so mu nevšečnosti povzročale številne poškodbe.

»V dveh sezonah sem si nabral toliko poškodb, da ne vem, ali si sploh še lahko poškodujem kateri del telesa. Lansko sezono sem imel pretres možganov, v letošnji sezoni me je izneverilo koleno, natrgal sem si vezi. Smole mi res ni manjkalo, a moram potrkati, da zaradi tega ne čutim posledic. Kondicijsko sem dobro pripravljen, tako da lahko fantom pomagam po svojih najboljših močeh,« pravi Peter Bizalj, za zdaj zadovoljen s svojim prispevkom v moštvu, čeprav verjame, da je sposoben zaigrati še na za stopnico višji ravni. »Vem, česa sem sposoben, od sebe pa pričakujem in zahtevam, da to pokažem na ledu.«

Visoka pričakovanja, ki jih ima do sebe, so odraz njegovih dolgoročnih športnih ambicij. Čeprav Jesenice niso slaba popotnica za nadaljnjo kariero mladih hokejistov, mu misli vse pogosteje bežijo prek slovenskih meja. »Cilji pri meni so bili vselej visoki. Pred vrati je končnica v domači ligi, kjer se bo treba izkazati, saj jo spremlja nemalo ljudi. Dobra ponudba lahko na domači naslov pride zelo hitro, kot vemo, pa je tujina želja slehernega mladega hokejista pri nas,« pojasni 21-letnik, ki se je lani na preizkušnji predstavil klubu iz sosednjega Beljaka, s katerim zaradi različnih razlogov kasneje ni prišlo do dogovora, a verjame v vnovičen vpoklic po koncu letošnje tekmovalne sezone.

Jeseniška desetica si bo v naslednjih tednih Podmežaklo delila tudi s hokejskimi reprezentanti, ki so včeraj začeli predpriprave na svetovno prvenstvo divizije I. Na širšem seznamu selektorja Matjaža Kopitarja se je prvič znašel lani, ko so so se risi pripravljali za turnir elitnih reprezentanc na Švedskem, zato na vnovičen vpoklic po tihem upa tudi tokrat. »S tem ko sem bil del izbrane vrste, se mi je uresničila velika želja. Takrat sem bil vsak dan vesel, da sem si igrišče delil s fanti, ki igrajo v močnih ligah. Kako bo letos? Težko rečem. Selektor nas opazuje, in če se izkažeš, si lahko zelo hitro del moštva. Upam na vpoklic,« želje po igranju za državni grb ne skriva Bizalj, ki si je že nabral nekaj mednarodnih izkušenj. Pred tremi leti je bil namreč na preizkušnji pri kanadskem moštvu Barrie Colts, ki nastopa v Ontario Hockey League (OHL), nekdanji trener Acronija Jesenic in Olimpije Heikki Mälkiä pa mu je priskrbel priložnost za dokazovanje na Finskem. Na severu Evrope je tako preživel eno sezono, na takratno obdobje pa mu ostajajo lepi spomini.

»Igranje na Finskem je nekaj, kar je treba doživeti. Je dežela hokeja, ljudje nanj gledajo kot na nekaj svetega. Zelo podobno je bilo nekoč na Jesenicah, kjer so nas navijači tudi v težkih časih prišli gledat in spodbujat. Morda tam ni takšnega navijanja kot tu, a izkušnja je bila zagotovo nepozabna,« z obujanjem spominov pogovor sklene v prihodnost zazrti hokejist.