Na izredni seji predsedstva zveze na Dunaju so obravnavali tudi "nočne dogodke" v Sočiju. Afera Tirolska hiša se je zgodila dva dni pred odločilno tekmo za uvrstitev v četrtfinale proti Sloveniji, ki so jo Avstrijci pozneje izgubili z 0:4. Po začetnih zadržanih informacijah o tem, da so nekateri igralci močno pretiravali pri uživanju v avstrijski hiši in uradno večerjo po obisku tekmovanj v Rdeči Poljani potegnili krepko v jutro, se je pozneje izkazalo, da je bilo dogajanje res zanimivo, vendar uradno o imenih na avstrijski zvezi ne govorijo.

ÖEHV sicer ni prav radodarna z informacijami o tem zanjo precej neprijetnem dogodku. Razkrili niso ne imen grešnikov ne višine kazni, ki jo bodo morali plačati, sporočili so le, da bodo šla sredstva za pomoč projektu Enzo, ki skrbi za povezave med šolarji in športom.

"Predsedstvo se je odločilo, da imen ne bo razkrivalo," je dejal predsednik zveze Dieter Kalt in dodal, da so razpravljali tudi o možnosti, da bi javno objavili imena sedmerice, a se nazadnje odločili za nerazkritje. "Seveda je na to vplivala tudi bližina svetovnega prvenstva, ki nas čaka čez nekaj tednov," je še dejal Kalt.

Znana je le trojica igralcev, avstrijski NHL-ovci Thomas Vanek, Michael Grabner in Michael Raffl so se namreč že med OI v Sočiju opravičili za svoje nešportno obnašanje.

Slovenija in Avstrija bosta po Sočiju že na SP divizije I v Južni Koreji od 20. do 26. aprila spet tekmici, v konkurenci Južne Koreje, Japonske, Ukrajine in Madžarske se bosta borili za dve mesti, ki vodita nazaj v elitno skupino svetovnega hokeja.