Mo Farah je včeraj na polmaratonu v New Yorku moral priznati premoč Kenijcu Geoffreyu Muntariju, a bolj kot poraz je bil nato zaskrbljujoč njegov prihod v cilj, saj se je britanski junak zadnjih olimpijskih iger v Londonu po nekaj metrih zgrudil in obležal nepremičen. Po hitrem posredovanju zdravniškega osebja je tekač po slabih treh minutah le prišel k zavesti, iz ciljnega prostora pa so ga morali odpeljati na invalidskem vozičku.

Farah je po poročanju britanskih medijev kasneje sicer povsem prišel k sebi in zato ni odšel niti v bolnišnico na dodatne preglede, sam pa je vse skupaj opisal kot »nič resnega«.

Britanski šampion pa je imel težave že pred tem na progi, saj je padel malo pred desetim kilometrom, ko ga je nenamerno pohodil eden od sotekmovalcem in mu pri tem odtrgal peto s tekaških čevljev, Farah pa je kar pošteno okusil trdoto newyorškega asfalta.

»Ne vem točno, kaj se je zgodilo. Spomnim se le, da sem padel in kar trdo pristal na tleh. Kar pošteno sem se udaril v stegno in gleženj, skupil sem jo skoraj po celi desni strani. V zadnjih petih kilometrih sem imel zato precej težav med tekom, bolj ali manj sem videl le zvezde,« se je padca in dogodkov po njem spominjal Farah.