Na vrhu ostajajo Španec Rafael Nadal, drugi je Srb Novak Đoković, ki je po zmagi v Indian Wellsu zmanjšal zaostanek za vodilnim za več kot 1500 točk, tretji pa Švicar Stanislas Wawrinka.

Uvrstitve slovenskih tekmovalcev se niso bistveno spremenile. Aljaž Bedene je izgubil tri mesta, tako da je zdaj 119., Blaž Kavčič je ostal na 120. mestu, Blaž Rola je 128., Grega Žemlja pa 136.

Kar nekaj sprememb tudi na lestvici WTA

Prve štiri igralke na svetu - Serena Williams, Li Na, Agnieszka Radwanska in Viktorija Azarenka - so po turnirju v Indian Wellsu zadržale uvrstitve na lestvici WTA, druge tenisačice znotraj Top 10 pa so zamenjale svoja mesta.

Med njimi sta največ izgubili Rusinja Marija Šarapova, ki je padla za dve mesti na sedmo, ter Nemka Angelique Kerber, ki je nazadovala za tri pozicije in je zdaj deveta. Sta pa zato po dve mesti pridobili Romunka Simona Halep, ki je prvič v karieri prišla do petega mesta, ter Srbkinja Jelena Janković, ki je zdaj šesta. Zmagovalka turnirja v Indian Wellsu Italijanka Flavia Pennetta je z 21. mesta prišla na dvanajsto.

Slovenke niso bistveno izboljšale svojih uvrstitev. Polona Hercog je izgubila pet mest (66.), malenkostno pa je napredovala Tadeja Majerič (127.).