Na slovesni podelitvi kolajn, na kateri sicer sodeluje sicer šest najbolje uvrščenih, so bili dejansko najboljši skakalci letošnje zime. Zaradi zahtevnih razmer, ki niso dovoljevale dolgih poletov (nizko zaletišče, veter v hrbet), so bili v ospredju boljši skakalci, ne pa rojeni letalci, zato v sicer pošteni športni tekmi ni bilo nobenega presenečenja, da bi se v ospredje prebil nekdo iz ozadja.

Svetovni prvak, Nemec Severin Freund, je nedvomno najboljši skakalec obdobja po olimpijskih igrah v Sočiju. Srebrni Norvežan Anders Bardal se na račun izkušenj vselej zna vmešati v boj za kolajne in pobrati smetano. Peter Prevc je z bronom potrdil sloves tekmovalca za velike tekme, a ostaja kanček grenkega priokusa, saj je imel na pladnju priložnost, da bi se okitil z zlatom. 41-letni Japonec Noriaki Kasai je s četrtim mestom osmoljenec tekmovanja, sicer pa športni in zdravstveni fenomen, ker tekmuje s poškodovanim kolenom.

Dvakratni olimpijski prvak, Poljak Kamil Stoch, je za odtenek boljši skakalec in letalec. Čehi so kot gostitelji doživeli lep uspeh s šestim mestom Romana Koudelke glede na zdravstvene težave na začetku sezone. Edini poraženci prvenstva so Avstrijci, saj je bil njihov najboljši Thomas Diethart na devetem mestu. Povsem v ozadju so končali zadnji trije svetovni prvaki v poletih: Slovenec Robert Kranjec (29., prvak 2012), Švicar Simon Ammann (16., prvak 2010) in Avstrijec Gregor Schlierenzauer (24., prvak 2008).