Žirija tekmovanja je namreč zaradi izjemno močnega vetra, ki je v hudem nalivu pihal v močnih sunkih, nevarnih za letalce, najprej odpovedala poskusno serijo letalcev pred moštveno tekmo, nato nekajkrat prestavila start prve serije, na koncu koncev pa izgubila bitko z vetrom. Ob 14. uri je pričakovano dokončno odpovedala današnjo preizkušnjo. Za Slovenijo naj bi danes nastopili Prevc, Robert Kranjec, Jurij Tepeš in Jernej Damjan, a so ostali brez napovedanega boja za odličja.

Tako so na letošnjem prvenstvu podelili vsega en komplet odličij; s kolajno se po zaslugi Prevca domov vračajo tudi v slovenskem taboru, branilec naslova Robert Kranjec pa je rožnato majico najboljšega letalca iz Vikersunda 2012 predal Freundu.

"Še dobro se spominjam, kako je bil na svetovnem prvenstvu, ki je bilo prav tako na letalnici Čertak leta 2002 in je naslov osvojil Sven Hannawald, podoben scenarij kot letos. A mi smo teh odpovedi že vajeni, z leti jih je vedno več," je po razpletu današnjega dne povedal Kranjec in dodal: "Res ne vem, zakaj prvenstva vlačijo v marec, saj imam občutek, da je januarja in februarja vreme precej bolj stabilno."

Kranjec je kljub težavam s sezonolahko zadovoljen

Ob tem je 32-letni Kranjčan še razkril, da si nima česa očitati: "Vse od poškodbe sem trdo garal in ogromno truda vložil v to, da sem lahko vsaj nastopil na prvenstvu. Nisem bil dobro pripravljen, saj sem bil predolgo zunaj pogona, a sem upal, da se mi morda na letalnici vse poklopi, pa se ni. A nimam si česa očitati."

Zdaj skakalce do konca dolge sezone čaka le še finale v Planici, kjer bodo na Bloudkovi velikanki na sporedu tri tekme. Kranjec je kljub težavam s sezono lahko zadovoljen, saj je bil večji del med najboljšo deseterico skakalcev sveta, čeprav je izustil kar sedem tekem svetovnega pokala: "Imam še dovolj motivacije za naprej. Ena od motivacij je zame tudi to, da se bom lahko preizkusil tudi na novi letalnici pod Poncami."