Glavni trener reprezentance Goran Janus je bil zadovoljen z razpletom prvenstva, saj je Prevc prišel še do pete zaporedne kolajne na velikih tekmovanjih, moštveno preizkušnjo pa je na letalnici Čertak odpihnil premočan veter, tako da so organizatorji podelili le en komplet odličij. "Ko sem gledal Petra na odru za zmagovalce, so mi šle kar kocine pokonci. In to je največji užitek," je nov uspeh skakalca kranjskega Triglava komentiral Janus.

Zdaj njegove varovance do konca izjemno dolge, a tudi izjemno uspešne olimpijske sezone čaka le še sklepno dejanje v Planici prihodnji konec tedna. »V pokalu narodov bomo zasedli tretje mesto. To zagotovo, saj imamo pred Poljaki veliko prednost. Edino odprto vprašanje do konca sezone je še, ali bo Peter zadržal drugo mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala ali bo tretji. Vodilni, Poljak Kamil Stoch ima namreč skorajda neulovljivo prednost, zato pa Petru za vrat diha novopečeni svetovni prvak v poletih Nemec Severin Freund, ki je ob koncu sezone v odlični formi,« je o možnih scenarijih do konca sezone razmišljal trener.

»Odgovor na vse to bomo dobili že prihodnji teden v Planici. Pričakujem, da bo gledalci pod Ponce prišli v čim večjem številu in nam pomagali še na zadnjih tekmah,« si je zaželel Janus, ki ta čas še ne razmišlja o vseh uspehih v olimpijski sezoni.

»Ne vem, kaj mi vsi ti uspehi pomenijo, saj o tem še nisem imel časa zares razmišljati. Glede na to, da hodimo s tekme na tekmo, teden za tednom, da smo letos imeli ogromno tekem in je za nami zelo uspešna sezona, nisem še nič razmišljal o uspehih. Verjetno me bo nekje aprila 'zadelo', kaj vse smo dosegli in bo sezona počasi prihajala za mano,« je z nasmeškom razkril Janus, ki je v sezoni užival.

»Moram povedati, da sem v tej sezoni, ki sicer še ni povsem končana, zelo užival. Čez poletje smo opravili zelo dobre priprave in to je tisto, kar ti omogoči uspešno zimsko sezono. Resda pozimi nismo veliko zmagovali, a na vsaki tekmi smo bili konstantno med deseterico in dvajseterico, kakšen tekmovalec je malo potegnil, tako da smo bili iz vikenda v vikend lahko zadovoljni in smo na tem gradili naprej,« je sklenil glavni trener slovenske reprezentance.