Za kralje je zaigral tudi Anže Kopitar in sprožil dva strela na gol račkov, vendar ni bil uspešen. Edini gol za domače moštvo je ob številčni premoči na ledu dosegel Tyler Toffoli, potem ko je v vrata pospravil odbitek po strelu Jarreta Stolla. Za Anaheim pa zadela v polno Tim Jackman v prvi in Patrick Maroon v drugi tretjini.

Sosedski derbi kalifornijskih tekmecev je bil poln dramatičnih vložkov, za nameček pa so nezadovoljni in nad sodniško odločitvijo besni navijači ledeno ploskev zasuli s smetmi, kozarci za pijačo in ostalim, kar jim je bilo pri roki, potem ko je bil šest minut in 23 sekund pred koncem obračuna razveljavljen izenačujoči zadetek slovenskega asa Kopitarja. Kralji so tako vpisali še tretji poraz proti vodilni ekipi pacifiške skupine v tej sezoni, čeprav so na zadnjih petih medsebojnih obračunih na domačem ledu vsakič slavili.

Los Angeles z 82 točkami (38 zmag, 24 porazov) ostaja na tretjem mestu v skupini ter na šestem mestu v razvrstitvi zahodne konference.

Sodniki Kopitarjevega gola za izenačenje na 2:2 v zadnjem delu igre niso priznali, čeprav je plošček lepo našel pot med soigralcem Marianom Gaborikom in igralcem Anaheima Jakobom Silfverbergom do prečke, od katere se je odbil v gol. Gaboriku je bil po mnenju domačih dosojen sporni prekršek nad gostujočim vratarjem Frederikom Andersenom; slednje je potrdil tudi ponovljeni posnetek, a pravila v ligi NHL sodnikom ogleda tovrstnih posnetkov ne dovoljujejo.

"Pravijo, da sem se dotaknil vratarja še preden je plošček prečkal golovo črto, a ne vem točno, kaj se je zgodilo, saj še nisem videl posnetka," je dejal Gaborik, trener Anaheima Bruce Boudreau pa ni puščal dvomov: "Ne vem, v čem je težava, zaleteli so se v našega vratarja in sodniki so pravilno ravnali, ko so dosodili prekršek. Zgodilo se je že, da so bili dosojeni prekrški za veliko manjše stvari, kot se je zgodilo tokrat."

Kralji so igrali brez bolnih kapetana Dustina Browna in vratarja Jonathana Quicka, tekmo v vratih pa je začel Martin Jones, ki je zaustavil 18 strelov nasprotnih igralcev. Danec Andersen je dobil dvoboj vratarjev, saj je ubranil kar 37 strelov domačih hokejistov.

Naslednja tekma Kralje čaka v noči na torek, ko se bodo v Staples Centru pomerili s kojoti iz Phoenixa. Kojoti so najbližji zasledovalci kraljev v pacifiški skupini, prednost kraljev znaša za zdaj še udobnih sedem točk.

Izidi preostalih tekem: Boston Bruins - Carolina Hurricanes 5:1, Montreal Canadiens - Ottawa Senators 5:4 (podaljšek), New York Islanders - Buffalo Sabres 4:1, Minnesota Wild - Columbus Blue Jackets 1:2 (kazenski streli), Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins 4:0, Tampa Bay Lightning - New Jersey Devils 3:0, Nashville Predators - St. Louis Blues 1:4, Phoenix Coyotes - Calgary Flames 3:2.