Peter Prevc je v drugi seriji naredil slabši skok, ki ni bil odvisen od vremena, ampak je sam naredil napako. Tudi drugi se niso znašli v tem vremenu, saj je veter pihal v hrbet. Prevc je imel na mizi slabšo hitrost, kar je povezano s tehniko vožnje, saj je bilo zaletišče drugače dovolj ledeno in dovolj dobro pripravljeno za boljšo hitrost. Videlo pa se je, da sta Bardal in Vasiljev prišla do dobrega dosežka, ker sta skočila na začetku. Nato se je veter obrnil, zato sta ostala pri vrhu vse do konca, kar potrjuje, da so bile najboljše številke na začetku. Ne glede na to, kakšne bodo številke danes, pa zaostanek Prevca ni prevelik in se lahko marsikaj obrne – seveda, če tekma sploh bo. Tudi če ostane pri teh dosežkih, pa je Prevc dosegel zelo lep rezultat in se bo domov vrnil z novim odličjem.

Za preostale slovenske skakalce se ve, da Jurij Tepeš bolje skače, ko je vzgonski veter, Robert Kranjec pa je pri drugem skoku naredil napako. Ker Robi ni najbolje pripravljen, ni mogel unovčiti vseh svojih letalskih sposobnosti. Kljub vsemu smo lahko s slovensko bero zadovoljni, saj imamo enega skakalca med najboljših pet in enega med petnajst.

Prevc se je pobral po manjši krizi, v katero je zašel, ker je v kratkem času zamenjal veliko skakalnic. Star je le 21 let, zato se mu je forma malo porušila. Spomnimo se tudi Avstrijca Thomasa Dietharta, ki je zmagal na novoletni turneji, nato pa padel v formi. Hitre spremembe objektov pač vplivajo na mlade tekmovalce, kar je davek, ki ga morajo plačati.

Luka Koprivšek je starosta slovenskega smučarskega skakanja.