Le Prevc je začel svetovno prvenstvo v skladu s slovesom in željami, čeprav je imel v drugem poletu šele deseti izid serije. Po tehnični plati je v prvem poletu izgubljal hitrost, ker se ni pravočasno postavil v pravi položaj za let, v drugem pa je zelo zamudil na odskočni mizi. 15. mesto Jurija Tepeša, 29. branilca naslova svetovnega prvaka Roberta Kranjca ter konec tekmovanja za Tomaž Nagliča (31. mesto) in Jerneja Damjana (33.) že po prvi seriji v zelo stabilnih vremenskih razmerah je manj od pričakovanj in sposobnosti slovenske zračne eskadrilje.

Jurij Tepeš, po duši rojen letalec, je okaral kar samega sebe: »Sam sem kriv, ker se že v prvem poletu nisem prilagodil vetru v zadnjico in nizki zaletni hitrosti, ampak šele v drugem. Forma je preslaba, da bi lahko uveljavil svoje sposobnosti za letenje in s tem prišel do svojih pet minut slave, katere so tokrat deležni tisti, ki imajo več moči v nogah na odskočni mizi.«

Ker zaradi poškodbe kolena pripravljenost ni popolna, bo Robert Kranjec danes predal majico za naslov svetovnega prvaka. »To je očitno moj maksimum. Vse sem naredil, da bi šlo po željah, pa očitno ne gre,« je bil jedrnat Robert Kranjec, ki se veseli le tega, da v kolenu ne čuti več bolečin. »Ne glede na trud na tej letalnici nikakor ne najdem pravega občutka. Kar koli poskusim, mi ne gre. Vsak skok sem se počutil bolj negotovega, zato me je po odskoku vseskozi nekaj krivilo. Škoda,« je povedal Jernej Damjan. Tomaž Naglič niti ni znal pojasniti, kaj je naredil narobe v primerjavi s prejšnjimi dnevi, da je za mesto izgubil uvrstitev med trideseterico.

»Velika škoda je, da je zaradi zamujenega odriva Prevca v drugi seriji šlo po zlu veliko metrov. Pozitivna plat je, da je ostal na tretjem mestu. V športu je treba na stvari vedno gledati pozitivno. Tretje mesto Prevca po prvem dnevu je morda celo ugodnejše, ker je lažje napasti iz ozadja, kot pa braniti vrh. Razlike so majhne, vse je možno nadoknaditi, zato gremo optimistični v nov dan. Nočem kar vnaprej podpisati tretjega mesta. Veliko je govora o vremenu, a sam ostajam optimist, da bodo fantje leteli tudi v soboto in nedeljo,« je bil prvi komentar slovenskega selektorja Gorana Janusa. V skladu s svojim pristopom sinoči tekmovalcem ni govoril ničesar o kakovosti njihovih predstav, ampak bo to naredil na današnjem dopoldanskem suhem kondicijskem treningu. Pred novinarji je čestital Tepešu za drugi polet, ko je bilo zelo težko skočiti z veliko vetra v hrbet.

»Kranjec se še lovi, o kakovosti predstave Damjana in Nagliča pa vse pove že podatek, da se nista uvrstila v nadaljevanje tekmovanja,« je dodal Janus. Prvič v vlogi selektorja je v položaju, da ima po polovici tekmovanja v svojih vrstah tekmovalca, ki ima okrog vratu virtualno bronasto kolajno. »To ni nič tako posebnega, da bi morali spreminjati svoje metode dela. Vsega skupaj se bomo lotili tako, kot da je povsem nova tekma. Gremo odločno v drugi polčas zračne bitke za kolajne med posamezniki. Boj bo še hud. Prevc sam dobro ve, da napaki, ki ju je naredil, lahko odpravi,« je končal Janus, ki je že odločil, da bo Damjan ob Prevcu, Tepešu in Kranjcu četrti član reprezentance za nedeljsko ekipno tekmo. Danes se bo tekmovanje začelo ob 16. uri, jutri pa ob 14. uri.