Zaključek Dnevnikovega izbora Zlata nit 2013 je letos nadgrajen z interaktivno konferenco, ki je sestavljena iz treh vsebinskih sklopov. Udeležencem konference, ki je brezplačna, bo med prvimi možganske celice in bitje srca razgibal Deiric McCann, ki bo spregovoril na temo karizmatičnega vodenja. V nedavnem intervjuju za Dnevnik je dejal, da je karizmatični vodja tisti, ki v sodelavcih zbudi željo in akcijo, da prispevajo po svojih najboljših močeh. V zaupanju in prepričanju, da bo njihova zavzetost prispevala k napredku na njihovi karierni poti, k uspehu vodje in seveda k uspehu njihovega podjetja kot celote.

V drugem delu konference bo Bisnode v povezovanju z BB Svetovanje organiziral medorganizacijsko mreženje. Osnova za mreženje je model Bisnode Speed Networking (BSN), ki je namenjen hitremu in učinkovitemu pridobivanju kontaktov in novih poslovnih priložnosti. »Udeleženci Zlate niti bodo razdeljeni v različne skupine. Vsaka skupina bo od moderatorjev prejela temo in konkretno vprašanje glede dinamike delovanja v njihovem podjetju. Organizirani bodo kratki, dveminutni sestanki med pari udeležencev, pri čemer se udeleženci med seboj spoznajo in izmenjajo dobre prakse iz svojega podjetja. Med organiziranim mreženjem se po matriki Bisnode spoznajo vsi udeleženci v skupini. Izmenjava praks je ključna za nadaljnje delo v delavnicah BB Svetovanja. Bisnode tako postavlja dodaten mejnik iniciativi medorganizacijskega mentoriranja,« je pojasnila Sandra Kecman iz podjetja Bisnode, ki bo vodila medorganizaacijsko mentoriranje oziroma mreženje.

Prav tako ne gre zamuditi dela konference, v katerem bodo udeleženci na vozliščih reševali izzive svojih konkretnih podjetij, saj bodo iskali odgovore in orodja za krepitev Zlate niti v njihovi organizaciji. Delavnico bo vodila Ksenija Špiler Božič iz BB svetovanje. Prijave na konferenco zbirajo na: zlatanit@dnevnik.si. jpš