O hiši Primus-E 137

Hišo Primus-E 137 iz skupine Avantgarde odlikujejo sodobno oblikovanje, izjemno racionalen tloris in največja možna uporabnost ter visoka energetska varčnost, ki ustreza zahtevam standardov pasivne gradnje. Hiša je zgrajena s konstrukcijskim sistemom Lumar pasiv eko. Z vgrajenim sistemom prezračevanja izpolnjuje pogoje Eko sklada za pridobitev nepovratnih sredstev. Hiša izkazuje porabo primarne energije za ogrevanje ≤ 10 kWh/m2a. Zaradi majhne porabe energije in velikega deleže uporabljene naravne izolacije, celuloze in lesnih vlaken je uvrščena v najvišji rang subvencije Eko sklada. Toploto za ogrevanje in pripravo tople vode omogoča toplotna črpalka zrak-voda. Hiša je bila leta 2013 izbrana med energetsko najučinkovitejše objekte v Sloveniji.

O aktivni hiši Lumar

Aktivna hiša Lumar je vizija o gradnji objektov, ki nudijo uporabniku zdravo in udobno bivanje brez negativnega vpliva na okolje. Obravnava vidik bivalnega ugodja, vpliva na okolje in vidik rabe energije. Bivalno ugodje se izraža s kvaliteto naravne osvetlitve prostorov, svežim zrakom in akustičnim ugodjem. S skrbno izbranimi vgrajenimi materiali in z izkoriščanjem obnovljivih virov energije je zmanjšan vpliv stavbe na okolje. Solarna energija je eden od pomembnih virov, ki se ga izkorišča aktivno s sprejemniki sončne energije in fotovoltaiko ali pasivno s toplotnimi dobitki skozi okna. Stavbni ovoj je energijsko učinkovit s premišljeno izbiro posameznih komponent, ki odgovarjajo zahtevam lokacije in bivalnim potrebam. Z uporabo inteligentnih inštalacij pa se optimizira raba energije. Hiša je prejela priznanje zeleni svinčnik 2013, ki ga podeljuje Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije.

Hiša je grajena s konstrukcijskim sistemom Lumar pasiv eko in izkazuje porabo primarne energije za ogrevanje ≤ 10 kWh/m2a. Zaradi majhne porabe energije in velikega deleža uporabljene naravne izolacije, celuloze in lesnih vlaken je uvrščena v najvišji rang subvencije Eko sklada. Toploto za ogrevanje in pripravo tople vode zagotavlja toplotna črpalka zrak-voda.

Posvetovanje z Lumarjevimi strokovnjaki

Lumarjevi strokovnjaki vam bodo na hišah predstavili konstrukcijske sisteme in tehnologijo gradnje pasivnih in nizkoenergijskih hiš Lumar ter z veseljem odgovarjali na vaša vprašanja v zvezi z gradnjo. Prisotni bodo tudi strokovnjaki s področja ogrevanja in prezračevanja, ki vam bodo lahko podrobno predstavili sisteme prezračevanja in ogrevanja, vgrajene v nizkoenergijske in pasivne hiše Lumar. Seznanili pa vas bodo tudi s spomladanskimi ugodnostmi super primus, super ključ in super prestige. V okviru teh so izbrane optimizirane pasivne in nizkoenergijske hiše Lumar še dostopnejše in ugodnejše.

Nove klasične, sodobne in optimizirane hiše Lumar

S hišnim arhitekturnim birojem in izbranimi mladimi ter priznanimi slovenskimi arhitekti so v Lumarju razvili novo in svežo generacijo montažnih hiš. Hiše so dokaz, da je tudi tipska gradnja lahko energetsko učinkovita, sodobna in kakovostno oblikovana. Najbolje prodajana pasivna hiša Primus je dobila nove idejne zasnove in možnosti izvedbe. Od sedaj jo ponujajo v štirih velikostih (120, 130, 137 in 150 kvadratnih metrov) in šestih različnih tipologijah, ki so optimizirane in prilagojene željam ter potrebam posameznikov. Nova je hiša Urbano 149 s katero uspešno sledijo trendu modernih, urbanih in tlorisno funkcionalno zasnovanih montažnih hiš, ki prepričajo z zunanjostjo, razporeditvijo prostorov in visokim bivalnim ugodjem.

Pripravili so še povsem novo pritlično hišo Gea 105, ki s svojo arhitekturo in razporeditvijo nagovarja tako mlade družine kot starejše pare. Nove so tudi hiše, ki so jih razvili v sodelovanju s SoNo arhitekti in arhitekturnim birojem Kombinat. Hiše odlikujejo sedaj že znani Lumarjevi racionalno zasnovani tlorisi in funkcionalnost. Osvežili so še družino hiš Domus. Uresničijo pa lahko vašo željo po povsem unikatnem in edinstvenem domu, saj pri gradnji individualnih montažnih objektov z Lumarjem danes praktično ni več omejitev.

Dva certificirana pasivna sistema

Pri nemškem Passivhaus inštitutu so certificirali že drugi konstrukcijski sistem Lumar pasiv energy in tako še razširili ponudbo pasivnih certificiranih sistemov Lumar. Z novo certificirano steno ponujajo še dostopnejši vstop v svet inovativne in kakovostne pasivne gradnje. Dva optimizirana pasivna sistema omogočata pridobitev najvišjih subvencij Eko sklada in izjemno energetsko učinkovitost.

Več informacij in prijave na www.lumar.si.