Na preizkušnji je nastopilo sedem reprezentanc. Italijani so po porazu v malem finalu tekmo končali na četrtem mestu, v izločilnih bojih pa so tekmovanje končali Nemci, Francozi in Švedi.

V velikem finalu sta se udarili reprezentance ZDA in Švica, ki je slavila na podlagi manjših zaostankov, saj sta bili ekipi izenačeni na 2:2 v medsebojnih obračunih. Američanka Julia Mancuso je dobila dvoboj z Wendy Holender, David Chodounsky je izgubil proti Luci Aerniju, Mikaela Shiffrin je nato ugnala Denise Feierabend 2:1, domačin Reto Schmidiger pa ameriškega tekmeca Tima Jitloffa.

Do konca sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju so le še štiri tekme. V soboto bosta na sporedu moški veleslalom in ženski slalom, v nedeljo pa ženski veleslalom in moški slalom.

Na startu obeh ženskih tekem bo kot edina slovenska predstavnica Tina Maze, ki bo naskakovala še dve vrhunski uvrstitvi. Mazejeva se danes posveča slalomskemu treningu. Po prespani noči so se razmere v ekipi umirile, vse sile pa Mazejeva in njen trenerski štab posvečata še preostalima dvema tekmama, na katerih želi Črnjanka še enkrat vsem dokazati, zakaj sodi v sam svetovni vrh.