»Tekma ni bila tako lahka, kot je mogoče sklepati. Prvi niz je bil točko po točko in samo naša vztrajnost in zbranost sta nam zagotovili zmago v njem. Tudi v drugem in tretjem nizu ni bilo lahko, morali smo konstantno pritiskati, igrati odlično blok obrambo. Tudi v napadu nismo grešili, zato je bila taka razlika,« je bil zadovoljen trener ACH Volleyja Luka Slabe. »Vrhunsko raven smo morali držati vso tekmo in glede na stanje, kakršno je bilo v zadnjih treh, štirih dneh, ko smo imeli veliko težav z boleznimi, so fantje odigrali nad pričakovanji. Raven igre zagotovo spada v skupino tistih, ki smo jih igrali v ligi prvakov.«

Strateg ljubljanskega moštva je sicer že večkrat potarnal, da njegovi igralci ne upoštevajo vseh navodil, a tokrat je bilo drugače. »Vsak je naredil več, kot smo od njega pričakovali. Od Matije Pleška, ki je bil pravi vodja na igrišču, in to v najpomembnejših trenutkih, do Gregorja Ropreta, ki se je na tekmo odlično pripravil, fenomenalno dirigiral ekipi in se držal navodil, Jana Pokeršnika, ki je na korektorskem mestu zamenjal Janka Breganta ter opravil težko delo odlično, Jana Klobučarja, ki nas je nosil vso tekmo, do naših srednjakov, Matej Vidič in Ivan Mihalj sta popolnoma zaustavila domače igralce. Vsi so dali to, kar smo se na analizi dogovorili, najbrž še več. Lahko jim rečem vsaka čast,« je še povedal Slabe.

Že jutri pa se začenjajo izločilni boji državnega prvenstva. Četrtfinali pari so: ACH Volley – Šoštanj (ob 18. uri), Panvita – Fužinar (ob 19. uri), Calcit Kamnik – GO Volley (ob 19. uri) in Salonit – Lunos Maribor (ob 19. uri). Igra se na dve zmagi, druge tekme bodo v sredo, morebitne tretje pa prihodnjo soboto. »Smo na dobri poti, a to ne pomeni, da smo s tem, ko smo se uvrstili na tretje mesto rednega dela, svoje naredili. Že jutri proti GO Volleyju nas čaka težka tekma, kajti vemo, da imajo Novogoričani svoje adute. Tu predvsem mislim na Jasmina Čuturiča, ki bi se lahko odločil, da bo igral, z njim pa bo GO Volley precej močnejša ekipa, kot je bila v rednem delu prvenstva,« je povedal trener Calcita Marko Brumen. Četrtfinalne tekme so že začele ženske. Rezultati prvih obračunov so: Calcit Volleyball – Vital Ljubljana 3:0, Luka Koper – Nova KBM Branik 1:3, Braslovče – GO Volley 3:0, Formis – Kema Puconci 2:3.