Prav tako na prizorišču naslednjega nordijskega svetovnega prvenstva v Falunu na Švedskem zaključni Tour čaka smučarske tekače in tekačice. Med 50 finalistk sta se uvrstili Katja Višnar in Vesna Fabjan. Današnja preizkušnja v klasičnem sprintu bo za obe najpomembnejša preizkušnja finala, saj sta na 6. in 11. mestu sprinterske razvrstitve. Višnarjeva za peto Maiken Caspersen Falla, olimpijsko zmagovalko in zmagovalko zadnje sprinterske preizkušnje v Drammnu, zaostaja za 18 točk, Fabjanova za deseto Anne Kylloenen zgolj osem. »Osredotočila se bom predvsem na tehniko teka, saj klasiko tečem še vedno preveč na silo, premalo z glavo in tako nekoristno razmetavam moč in energijo. Je pa pomembno, da s kolajno po olimpijadi tečem sproščeno. Vseeno bo kakšna izkušnja s tega novega, povsem spremenjenega prizorišča tudi na SP 2015 prišla prav, čeprav ne bo v meni ljubšem drsalnem koraku,« je na 29. rojstni dan razmišljala Vesna Fabjan.

Ker na etapnih preizkušnjah delijo le polovično bero točk, Višnarjeva nima veliko upanja, da lahko napreduje. Želi pa zadržati šesto mesto pred Švicarsko Van der Graaff. Slovenska bronasta olimpijka ima veliko možnosti, da v seštevku, kjer ima Američanka Kikkan Randall globus že v rokah, prehiti finsko tekačico. »Takšen zaključek je moja velika želja, da znova tečem v velikem finalu šesterice,« želi Blejka Katja Višnar, šesta s tekme v Drammnu pretekli teden. »Nekaj bo odvisno tudi od proge. Upam, da so zahtevnost malo omilili, saj so prvotno različico, ki so jo tekli na švedskem državnem prvenstvu, spremenili,« je upala pred včerajšnjem ogledom terena, ki je pripravljen le z »narejenim« snegom. »V zadnjem tednu sem imela idealne razmere za trening. Pri nas v okolici Lillehamerja je tri metre snega, sonce in užitek je teči. Upam, da bom nekaj tega zmogla prenesti na tekmo,« je pristavila.

Njen srčni izvoljenec Ola Vigen Hattestad ima mali globus že na dosegu rok. Pred rojakom Erikom Brandsdahlom ima 41 točk prednosti, zmagovalec jih dobi 50. »Ola je v tako dobri formi, da ne bi smel imeti težav pri ohranitvi tako visoke prednosti,« je komentirala norveška Slovenka. Zaključni tridnevni Tour bo zanimiv predvsem med tekačicami, kjer kraljica Marit Bjoergen lovi 39 točk zaostanka za malo Therese Johaug, medtem ko ima rojak Martin Johnsrud Sundby veliki kristalni globus že na varnem.