Ocena prvega dne poletov v Harrachovu v idiličnih razmerah.

Naloga je izpolnjena. Na tekmi največje možno število skakalcev – pet. Ker so bili Prevc, Kranjec in Tepeš vnaprej uvrščeni na tekmo, je bilo pomembno, da sta se Damjan in Naglič prebila skozi kvalifikacije, v katerih je bilo treba premagati 19 skakalcev.

Prevc je bil na treningu razred zase.

Ne le razred zase, ampak superioren. Drugi polet do 212,5 metra in tretji do 214 metrov sta bila vrhunska. Le upam, da bo mirno spal in na tekmi nadaljeval tam, kjer je končal v kvalifikacijah.

Skače tako daleč, da je nevarno, da bodo morali skrajšati zaletišče.

Če bo nadaljeval v takšnem slogu, bom zahteval znižanje zaletišča. Prvi dan sem mu še dal nekaj več prostora.

Ali si je oprtal (pre)velik nahrbtnik v boju za kolajne?

Težko je napovedovati. Nekateri skakalci so le trenirali, večina bo na tekmi zanesljivo nekaj dodala, kar bo prineslo daljše skoke. Srčno upam, da bo Peter vsaj obdržal prikazano raven. Tudi v Lahtiju je bil najboljši na treningu in v poskusni seriji, na tekmi pa se mu ni izšlo s stopničkami.

Koliko rezerve ima glede na odlične polete s treninga?

Glede na to, kako je prisilno skrajševal drugi in tretji polet, ima še rezerve.

Ali je to znova Prevc z vrhunsko formo z olimpijskih iger v Sočiju, kjer je osvojil dve kolajni?

Je še boljši.

Kako ste s trenerske tribune videli tri polete Roberta Kranjca 179 metrov (19. izid), 161,5 metra (45.) in 184 metrov (8. med vnaprej uvrščenimi)?

Malo se je še lovil. Kvalifikacijski skok je bil že kar dober. Ima težave s položajem v smučini, a to je možno izboljšati, zato pričakujem korak naprej.

Jurij Tepeš tarna, da je brez forme. Poletel je 181 metrov (14. izid), 188 metrov (14.) in 185,5 metra (6. med vnaprej uvrščenimi).

(Nasmeh). V dveh poletih za trening je imel kamero na čeladi. Če bo malo dodal v postavitvi smuči, bo pridobival tudi na metrih.

Hud interni boj je bil že v dveh serijah na treningu med Nagličem in Dežmanom za peto mesto v kvalifikacijah.

Boj je bil trd in izenačen. Za odtenek je bil boljši Naglič in dobil priložnost. Dežman bo v petek predskakalec.

Za soboto je napoved slaba s snegom, vetrom in dežjem. Ali to pomeni, da bo o kolajnah odločal že prvi dan z dvema serijama?

Če bi bilo po moje, bi v petek naredil še ekipno tekmo.

Robi Kranjec nosi majico svetovnega prvaka iz Vikersunda 2012. Ali bo ostala v slovenskih rokah tudi po Harrachovu 2014?

Nikar ne prehitevajmo dogodkov in pozabimo na želje. Najprej naredimo, kar je treba, nato bomo videli, kaj bo prineslo. Prvi tekmovalni dan je v petek. To pomeni nov dan v primerjavi s četrtkom.