Posamezniki vračila denarja sami niso mogli uveljavljati, saj so sovlagali prek stanovanjske zadruge. Dela pa je takrat opravljal PTT Kranj. Leta 2011, ko je bilo pravno že vse urejeno in bi lahko nekdanji člani zadruge dobili svoj denar (okoli 300 evrov na posameznika) nazaj, se to ni zgodilo.

Zato je zdaj sodišče razsodilo, da je za to odgovoren Franc Teran, ki je imel že prej kar veliko opraviti s sodiščem. Stanovanjska zadruga Gorenjske se je namreč pojavila tudi v zelo odmevni zadevi poravnave z Mestno občino Kranj, zaradi katere so odvetnik Kristijan Gnilšak, Franc Teran in župan Mohor Bogataj pristali v sodni preiskavi in tožilstvo še odloča o obtožnicah. Kristijan Glinšak naj bi iz poravnave prejel na poseben račun 620.000 evrov, Franc Teran domnevno z denarjem iz poravnave ni poplačal upnikov zadruge, župan Mohor Bogataj pa naj bi sprejel sklep o poravnavi samovoljno.

»Sem eden tistih, ki smo se počutili opeharjene, ker je zadruga dobila denar od nas, potem pa tudi vračilo tega denarja ni pristalo v naših žepih,« je dejal eden izmed 34 lastnikov hiš na Mlaki, ki so sovlagali v omrežje in vložka, kot večina, ni dobil nazaj.šu