Najboljši Slovenec je bil Klemen Bauer, ki je s po enim zgrešenim strelom v ležečem in stoječem položaju ter 51,9 sekunde zaostanka zasedel 17. mesto. Jakov Fak (+1:18,2) je z dvema zgrešenima tarčama, obakrat stoje, pred tem je bil blizu najboljšim, končal kot 25., Lenart Oblak kot 63. (+2:39,5/2), Peter Dokl pa 69. (+2:54,8/0).

"Tekaška forma se mi očitno še dviguje, kar me veseli. Po strelski ničli na Pokljuki pa sta bila tokrat dva zgrešena strela precej preveč za boljši dosežek, saj pred menoj kar 13 tekmovalcev ni zgrešilo niti enkrat. Resda bomo tukaj še enkrat nastopili v sprintu, kjer bom poskušal bolje unovčiti trenutni tekaški potencial," je povedal Bauer.

"Fantje so opravili današnji sprint dokaj zadovoljivo. Klemen bi moral biti še bolj učinkovit na strelišču, da bi se lahko s tekom, ki je bil nadpovprečen v tej sezoni, zavihtel še višje. Konec koncev je bil na progi četrti najhitrejši, pred njim pa so bili le tisti trije, ki so na koncu tudi zasedli stopničke. Jakov je v začetku morda ubral nekoliko prehiter tempo, zato je moral v zaključku popustiti, kar pa po dveh zgrešenih tarčah stoje niti ni bilo več ključnega pomena," je nastop najboljših dveh Slovencev pokomentiral trener Uroš Velepec.

"Dokaj dobro se je odrezal tudi Lenart, ki mu ne želimo že takoj naprtiti prevelikega rezultatskega bremena. Peter pa je v zadnji štartni skupini plačal nekaj davka tudi na račun zelo mehkih klancev, saj je bila nasoljena proga že zelo načeta," je dodal Velepec.

Na vrhu pa se je v težkih razmerah ob visokih temperaturah mlajši od bratov Boe z zmago že tretjič v tej sezoni zavihtel na najvišjo stopničko zmagovalnega odra. Po dveh zmagah v Franciji decembra in slabšem vmesnem delu sezone je spet na pravi rezultatski poti. Tako kot drugouvrščeni Fourcade je podrl vseh deset tarč. Francoz je za njim zaostal 7,1 sekunde in se le za desetinko obranil Nemca Peifferja, ki je bil enkrat neuspešen že v ležečem položaju in je zasedel najnižjo stopničko zmagovalnega odra.

Pri ženskah slavje Finke, Gregorinova 26.

Finka Kaisa Mäkäräinen je zmagovalka biatlonske sprinterske preizkušnje svetovnega pokala v Kontiolahtiju. Vodilna v skupni razvrstitvi je na 7,5 km dolgi preizkušnji kljub eni zgrešeni tarči za 6,1 sekunde ugnala Rusinjo Olgo Zajcevo, ki je bila na strelišču natančna, tretja pa je bila še ena Finka, Mari Laukkanen, ki je zaostala 22,7 sekunde.

Od Slovenk se je bolje odrezala Teja Gregorin, ki je zgrešila dve tarči in bila na koncu z zaostankom 1:34,1 minute 26. Andreja Mali je tekmo končala z dvema zgrešenima streloma in 2:16,7 minute zaostanka na 50., Anja Eržen (+4:20,4/4) pa na 79. mestu.