Norvežan Aksel Lund Svindal, ki je že pred tem osvojil mali kristalni globus, je na 16. mestu ostal brez točk pokala, zato je Avstrijec Marcel Hirscher, ki je bil 12., na drugem mestu v skupnem seštevku zmanjšal zaostanek za vodilnim Svindalom na 19 točk. Petindvajsetletni Hirscher ima z dvaindvajsetimi novimi točkami sedaj lepo priložnost, da kot slalomski in veleslalomski specialist še tretjič zapored osvoji veliki kristalni globus. Po petkovi moštveni tekmi bo v soboto na programu veleslalom in v nedeljo slalom.

"Želel sem zmagati. Ko pa sem naredil veliko napako je bilo jasno, da bom danes daleč zadaj. S tem sem si napravil slabo uslugo pri boju za končno zmago. Jasno, da bom nastopil na veleslalomu. Želel sem si, da bi bil dober tudi v slalomu, toda tega je že zelo, zelo dolgo," je menil Svindal. "Na začetku nisem imel dobrih občutkov, pa sem si dejal, da ne smem biti tak 'usrane'. Malo več sem tvegal, tudi zavoje sem zadel in začel celo uživati. Ta razplet je res nor. To je tako, kot če bi bil Aksel v slalomu pred mano," je dejal Hirscher, ki je že leta 2012 na finalu v Schladmingu s tretjim mestom na superveleslalomu pripravil senzacijo in odločil boj za veliki kristalni globus s Švicarjem Beatom Feuzom.

Tekma sama je postregla z dvojnim francoskim slavjem, presenetljivim za to disciplino. V njej je bil izmed obeh prvouvrščenih le Pinturault doslej med prvo trojico; na finalu marca leta 2012 je bil drugi v Schladmingu. Pinturault je nastopil zadnji in s svojim znanjem tehničnih disciplin dosegel skupno sedmo zmago v pokalu, tretjo v tej zimi. Vse tekmece je prehitel več kot za pol sekunde. Bode Miller je četrtič prišel med prve tri, odkar se je vrnil v belo karavano, vendar znova ni bil najboljši.

Edini, ki je v tej zimi iz slovenskega tabora osvojil točke v tej disciplini, je bil Rok Perko, ki je z 12 točkami končal na 40. mestu posebnega seštevka.