"Žal sem ostal brez alternative. Nič, kar smo naredili, ni pomagalo. Dva tedna smo poskušali bolečino omejiti z različnimi osteopatskimi in fizioterapevtskimi terapijami ter injekcijami, pa ni bilo boljše. Dolgo sem upal, da se lahko operaciji izognem, da bo bolečina izginila, saj je rehabilitacija po operaciji predolga, vendar zdaj žal nimam več izbire," je dejal Kavčič.

Kavčič še dodatno razočaran, ker je bil v tej sezoni res v formi, prepričljiva je bila tudi njegova igra, s katero je na šestih turnirjih, kolikor jih je odigral v letošnji sezoni, premagal pet igralcev, ki so na lestvici ATP med najboljšimi stotimi in tri, ki so med najboljšimi petdesetimi, zato je bil pred res nenavadno poškodbo upravičeno optimističen pred nadaljevanjem sezone.

"Sem zelo razočaran. Nekaj časa se nikakor nisem mogel sprijazniti z usodo, da te lahko takšna nenavadna poškodba, kateri nobeden ne najde resničnega vzroka, vrže iz tira in ti zaznamuje sezono, v kateri imaš občutek, da je končno steklo. Zadnje čase sem res čutil, da sem v formi, vsakič sem komaj čakal naslednjo tekmo in imel občutek, da igram najboljši tenis v življenju," se s poškodbo težko sprijazni Kavčič.

V tem trenutku išče najboljšo možnost za operacijo in čim prejšnji termin. Je pa že jasno, da bi mu zaradi tega lahko ušli nekateri vrhunci letošnje sezone, saj naj bi rehabilitacija po operaciji trajala kar nekaj tednov.

"Najbolj od vsega mi je seveda žal odločilnega dvoboja za Davisov pokal, ki bo že čez dobre tri tedne v Portorožu. Pred nekaj tedni smo dosegli pomembno zmago proti Portugalski in resnično se nam je pokazala zgodovinska priložnost za uvrstitev v play off. Komaj sem čakal, da ponovno pustim srce na igrišču, saj je nastopanje za reprezentanco vedno nekaj najlepšega," je razočaran Kavčič.

Zaradi več tedenske odsotnosti iz turnirjev bo sledil neizogiben padec na lestvici ATP, ki pa bo usoden tudi za nastop na Roland Garrosa in Wimbledonu, kjer bo tako prvič po letu 2009 moral v kvalifikacije.

"Najprej sem bil seveda zelo razočaran, ko sem videl, da bom moral biti odsoten dlje časa in kaj vse bom zamudil, vendar pa sem se sprijaznil z usodo in bom seveda vsak trenutek vsakega dneva namenil temu, da bo rehabilitacija čim hitrejša in da bom iz tega izšel še močnejši. V življenju je potrebno biti vztrajen tudi takrat, ko ne gre najboljše," vendarle ne izgublja upanja Kavčič.