V ekipo se vrača Kranjec, ki si je med olimpijskimi igrami v Sočiju nesrečno poškodoval koleno in je po igrah zaradi rehabilitacije izpustil vse tekme svetovnega pokala. Kolikor so mu bolečine omogočale, je vmes skakal v Planici pod budnim očesom trenerja Janija Grilca.

Bolečine skoraj ni več, pritiska ne čuti

"S kolenom je precej bolje, saj so za menoj že trije tedni rehabilitacije, a bo zagotovo trajalo še nekaj tednov, da bo poškodba povsem pozdravljena. Zadnje dni sem treniral normalno, malo me še boli pri doskoku, medtem ko v počepu trenutno nimam več težav. Upam, da bo do tekme še boljše," je pred prvenstvom razkril 32-letni skakalec, ki ga veseli, da bo lahko nastopil na zadnjih tekmah sezone.

Četudi bo branil naslov, se trenutno s tem ne ubada, saj je bil, kot pravi, predolgo zunaj tekmovalnega pogona: "Ne čutim prav nobenega pritiska, saj sem izpustil veliko tekem in sem malo ven iz ritma. Zagotovo sem zato malo v hendikepu, a upam, da bom na letalnici hitro našel prave občutke."

Prevcu je največja motivacija 45. mesto iz Trondheima

Tudi Prevc, ki je dve tekmi pred koncem sezone na drugem mestu v svetovnem pokalu, januarja pa je na Kulmu osvojil mali kristalni globus za najboljšega letalca sezone, ima še vedno veliko motivacije za zadnje tekme: "Jaz mislim, da so mi moji rezultati januarja in februarja dobra motivacija za sklepni del sezone, največja pa je zagotovo tisto 45. mesto na svetovnem pokalu v Trondheimu; s takšnih tekem se največ naučiš. Počutim se dobro, letalnica v Harrachovu mi je všeč."

O rezultatskih ciljih 21-letni skakalec noče govoriti, a poudarja, da je svetovno prvenstvo zagotovo nekaj posebnega: "Čaka nas svetovno prvenstvo, kjer vsak hoče pokazati največ in tudi jaz to od sebe pričakujem. Želim odpraviti napake, ki sem jih delal na zadnjih tekmah, in na ta način še nadgradim svojo pripravljenost."

Damjan vesel, da bodo še malo leteli, debitant na SP Dežman neobremenjen

Tudi Damjan priznava, da so njegova motivacija, da zdrži do konca sezone, prav dobri rezultati v zadnjem času. "Moja motivacija je to, da mi gre zadnje čase kar solidno in da ni velikih nihanj. Veselim se že, da bomo pred koncem sezone še malo leteli." Dežman, to sezono vodilni skakalec v celinskem pokalu, ki pa se je izkazal tudi že v svetovnem pokalu, bo prvič nastopil na SP: "Ne obremenjujem se preveč. Skušal bom svoje oddelati, kar bo, pa bo."

Janus: Cilj je priti enkrat med 5 in enkrat med 10

Glavni trener reprezentance Goran Janus je povedal, da je bila odločitev za šesterico skakalcev precej lahka. "Na račun Robija, ki je branilec naslova, bomo imeli lahko na tekmi kar pet tekmovalcev. Pero, Robi in Jurij imajo kot najboljši letalci to sezono nastop na tekmi zagotovljen, v ekipo za četrtkove kvalifikacije sem že uvrstil tudi Jerneja, za peto mesto v ekipi pa se bom odločil med Nejcem in Tomažem," je pojasnil Janus in dodal, da so cilji na papirju jasni: "Enkrat do 5. in enkrat do 10. mesta. A vzeli bomo vse, kar se bo ponujalo."

SP v poletih se bo začelo s četrtkovimi kvalifikacijami, v petek bosta na sporedu prvi dve seriji, v soboto pa tretja in četrta in znan bo tudi svetovni prvak. Za slovo od Harrachova bo v nedeljo še moštvena tekma.