Gostitelji so se v Calgaryju dobri dve minuti pred koncem približali na 3:2, a preobrata niso zmogli. Ob osmi zaporedni zmagi kraljev je blestel vratar Martin Jones, ki je štiri leta branil prav v Calgaryju, a v nižje ligaškem tekmovanju. "Navajen je tega igrišča. Danes je prikazal res lep šov in dokler bo branil tako, nam bo šlo dobro," je po tekmi med drugim povedal Kopitar, ki je dosegel 20. gol v sezoni.

Pred kralji je zdaj nekaj prostih dni, že v četrtek pa jih v domači dvorani čaka obračun s Torontom. Slednji je ponoči gostoval v Anaheimu in domačim z zmago s 3:1 preprečil, da bi postali nova vodilna ekipa zahodne konference in lige. Na vzhodu je vodstvo prevzel Pittsburgh, ki je s 3:2 slavil v Washingtonu. Junak tekme je bil Chris Kunitz, ki je dosegel prvi in zadnji gol za Pittsburgh.

Tekma v Dallasu zaradi skorajšnje tragedije prekinjena

Omeniti velja še tekmo med Dallas Stars in Columbus Blue Jackets. Gostje so tam hitro povedli z 1:0, že v sedmi minuti pa se je na klopi zgrudil napadalec Dallasa Rich Peverley in sodnik je tekmo predčasno prekinil. Zdravniki so 31-letnega hokejista hitro uspešno obudili k zavesti, nato pa prepeljali v bolnišnico.

"To je strašna situacija in takrat nihče več ni mislil na tekmo. Vsi smo klicali le še zdravnika," je po dogodku povedal trener Dallasa Lindy Ruff, ki se je na novinarski konferenci zahvalil osebju prve pomoči.

Peverley ima težave s srcem, zaradi katerih je bil poleti na manjšem operativnem posegu, zato ni opravil vseh poletnih priprav, zamudil pa je tudi oktobrski uvod v sezono.

Ostali izidi: Tampa Bay Lightning - Phoenix Coyotes 3:4 (kazenski streli), Ottawa Senators - Nashville Predators 3:4 (podaljšek), Colorado Avalanche - Winnipeg Jets 3:2 (podaljšek) in Vancouver Canucks - New York Islanders 4:7.