»Začetek finalne tekme je bil dober, tudi na ogrevanju sem se dobro počutila. Toda slabo sem tekla, kar je predstavljalo težavo na naslednjih višinah. Tako vboda palice nisem mogla narediti, kot je treba, zato sem imela težave pri skokih. Vmes sem zamenjala palico, ker je bila tista, s katero sem začela, premehka,« je bila po tekmi razočarana Tina Šutej.

Marina Tomič je v polfinalu teka na 60 m z ovirami z 8,05 sekunde izenačila osebni rekord, zasedla peto mesto v polfinalni skupini, vendar za dve stotinki zgrešila nastop v finalu. Skupno je dosegla 11. čas. V slovenskem taboru je tekmovanja začel Mitja Krevs in na 1500 m sicer po pričakovanju izpadel v prvem krogu, saj je bil med zadnjimi po prijavljenih izidih, s časom 3:42,22 pa je izboljšal svoj slovenski rekord in dosegel 14. izid med 23 tekmovalci. Na 18. mestu je kvalifikacije na 1500 m končala tudi najmlajša v ekipi Maruša Mišmaš (4:18,92).

Normo za SP sta sicer v roku izpolnila tudi Snežana Rodić (troskok) in Žan Rudolf (800 m), ki pa sta zaradi slabše forme nastop odpovedala. Normo je dan prepozno izpolnila tudi Sonja Roman v teku na 1500 m.

Prav na zadnji dan prvenstva je padel tudi nov svetovni rekord v štafeti 4 x 400 m (3:02,13), ki so ga postavili Američani. Tekli so Kyle Clemons, David Verburg, Kind Butler in Calvin Smith. To je bil tudi edini tovrstni dosežek v treh dnevih tekmovanj.

Američani so končali tudi na prvem mestu na preglednici kolajn (osem zlatih, po dve srebrni in bronasti), sledili so Rusi (tri zlate, po dve srebrni in bronasti), več kot eno zlato pa so si pritekli le še Etiopijci na tretjem mestu (po dve zlati in srebrni ter ena bronasta kolajna). šr