"Začetek finalne tekme je bil dober, tudi na ogrevanju sem se dobro počutila. Toda slabo sem tekla, to je bila danes težava na naslednjih višinah. Tako vboda palice nisem mogla narediti, kot je treba,l zato sem imela težave v skokih. Vmes sem zamenjala palico, ker je bila tista, s katero sem začela, premehka," je bila po tekmi razočarana Šutejeva.

Začela je z uspešnim poskusoma na 4,30 in 4,45 m ter si delila prvo mesto z osmimi tekmicami. Na 4,55 m je letvico prvič podrla z nogami in padla na deveto mesto, v drugem poskusu, ko je bila že čez letvico, pa jo je podrla s trupom. Za odločilni tretji skok se je zbrala in z lahkoto opravila tudi z višino 4,55 m.

"Če bi bil tek dober, bi 4,55 m preskočila v prvem poskusu in verjetno tudi naslednjo višino, 4,65 m. Ker pa sem slabo tekla, potem nisem prenesla dovolj energije v zaključek in skoki niso mogli biti dobri. Niti sama ne vem, zakaj sem slabo tekla. Sedaj me čaka nekaj dni premora, potem pa priprave na poletno sezono. Želim si, da bi popravila nastope in največ pokazala na največjih tekmah," je povedala Šutejeva.

Na 4,65 m je bila v prvem poskusu daleč od tega, da bi bila uspešna. Še slabše ji je šlo v drugem skoku, ko sploh ni podrla palice, ampak je pod njo neuspešno končala poskus. Izgubila je še eno mesto, ker je Američanka Jennifer Suhr uspešno opravila svoj prvi skok na tekmi. Šutejeva je v tretjem skoku skočila najbolje, vendar podrla letvico in končala tekmovanje kot deseta.

Palice ji je z avtomobilom iz Slovenije pripeljal njen trener Slavko Černe, ker nista želela tvegati, da bi se med tremi prestopi na letališčih na poti iz Ljubljane v Sopot palice kje izgubile. Po dveh letih, ko ni izboljševala svojih izidov, je prav pod taktirko Černeta ponovno prišla v svetovni vrh. "S Slavcem zelo dobro sodelujeva, me dobro pozna, ker od 13. leta delava skupaj in ve za moje prednosti in slabosti. Vmes sem bila na študiju v ZDA in takrat pač nisva mogla delati skupaj. Ker me dobro pozna, lahko sestavi trening tako, da mi najbolj koristi. Njegov sistem treninga mi zelo ustreza. Mislim, da bova tudi naprej tako uspešno sodelovala."

"Vedno sem imela visoke tekmovalne cilje in vseh še nisem izpolnila. Treniram za to, da bi največ naredila na največji tekmi. Nekateri postanejo zmagovalci, drugi pa ne. Upam, da mi bo uspelo, zato treniram z veseljem in z ljubeznijo do športa. Preskok osebnega rekorda s 4,61 na 4,71 je videti velik, vendar zadnji dve leti nisem popravljala rekorda in nisem napredovala. Tako sem letos po treh letih popravila svoj dosežek. Imam še rezerve, največ v tehniki in temu bomo posvetili največ pozornosti po SP," je pojasnila slovenska atletinja.

Sedaj bo svoje moči na treningih usmerila v avgustovsko evropsko prvenstvo na prostem v Zürichu, o olimpijskih igrah leta 2016 pa še ne razmišlja. "Rio da Janeiro je še daleč. Želim si ostati zdrava in vmes bom imela tudi etapne cilje. Če bi razmišljala le o olimpijskih igrah, bi se mi sistem vmes zrušil. Zato so pomembni tudi drugi nastopi na SP in EP, motivirana bom tudi za ekipne tekme in nastope na mitingih. Želim si, da bi stabilno skakala nad 4,60 m," je napovedala Šutejeva.

V ZDA je uspešno končala študij biologije. "Sedaj treniram atletiko in upam, da bo tako še nekaj let. Potem pa bom mogoče opravljala še magistrski študij. Diplomirala sem iz biologije, na podiplomskem študiju pa bom verjetno vpisala morsko biologijo, zato bo študij nekje na obali. Zanima me biologija, delo v naravi, z rastlinami in živalmi. Ne leži mi osemurni delavnik v pisarni, raje bi bila v laboratoriju ali v naravi. Ne morem biti dolgo na enem mestu, ker sem zelo živahna oseba," je pogovor za STA končala Šutejeva.