Gregorinova je bila v boju za deseterico do prvega streljanja stoje. Ko pa je v stoječem položaju zgrešila po dvakrat, skupaj se je nabralo pet kazenskih krogov, je zaostanek zrasel na skoraj tri minute in sanj o visoki uvrstitvi pred domačim občinstvom je bilo konec.

"Spet so se pojavile napake pri streljanju, a je očitno to trenutno moja forma. Tek je bil soliden, za boljši rezultat pa bo treba bolje realizirati streljanje, sicer se bomo pač nahajali na 20. ali 25. mestu. Svetla točka je napredek v teku," je bila nezadovoljna Gregorinova, ki je priznala, da je bila razočarana s pokljuškimi nastopi, saj si je pred domačim občinstvom želela precej več. "Čakata me še dve tekmi in tam bom skušala doseči kakšen dober izid, a bo treba glavo dati na pravo mesto," je še povedala tekmovalka, ki je bila zelo zadovoljna tudi s tem, da je spet popolnoma zdrava, zato ima na zadnjih dveh tekmah še visoke cilje.

"Tekmovalci na tekmi niso uživali, zato tokrat ni šlo. Danes je bil tek Gregorinove dober, vsi pa so imeli težave na strelišču. Zelo dobro je svoje delo opravil tudi servis," je povedal slovenski trener Uroš Velepec, ki prav tako ni skrival, da si je želel večji uspeh slovenske ekipe.

Tudi žensko tekmo so odločile razmere na strelišču, med 30 najboljšimi tekmovalkami v pokalu pa ni bilo posameznice, ki bi zadela vseh 20 tarč. Še enkrat je zavidljivo formo potrdila trikratna olimpijska prvakinja iz Belorusije Domračeva, ki je blestela že v soboto, ko se je v zasledovanju z 28. mesta prebila na stopničke.

"Obdržala sem dobro olimpijsko formo. V četrtek sem v težkih pogojih res naredila preveč napak na strelišču, težka je bila tudi proga, a v soboto in nedeljo sem potrdila dobro pripravljenost. Danes nisem sicer ničesar pričakovala, a sem šla na tekmo zelo zelo sproščena in dobre volje," je povedala zmagovalka.

Enako zadovoljna je bila Mäkäräinenova, ki bo v domačem Kontiolahtiju oblekla rumeno majico vodilne v svetovnem pokalu, pred doslej vodilno Norvežanko Toro Berger pa ima 14 točk naskoka. "Obljubila sem, da bom naredila nekaj promocije za domačo tekmo, kar mi je zdaj uspelo na najboljši način," je povedala Finka. Tretja pa je bila Zajceva, ki je na zadnjem streljanju pridobila predvsem zaradi napake Slovakinje Anastazije Kuzmine, ki je morala po zadnjem strelskem postanku dvakrat v kazenski krog, s čimer je izgubila stopničke. Po zadnjem streljanju je bila Zajceva celo druga, a je bilo 15 sekund premajhna prednost, da bi ustavila razpoloženo Mäkäräinenovo.

Prihodnji teden se bo biatlonska karavana preselila v Kontiolahti, ki bo prihodnje leto gostil svetovno prvenstvo, teden dni pozneje pa se bo letošnja sezona končala v Oslu. Na Pokljuko se bodo najboljši biatlonci vrnili med 17. in 21. decembrom v novi sezoni svetovnega pokala 2014/15.