Petru Prevcu po polomu v petek tudi danes ni šlo po načrtih, saj je bil po precej povprečnem prvem skoku (122,5 metra) šele na 21. mestu, kar 23,5 točke za vodilnim Freundom. V finalu je dobitnik dveh medalj v Sočiju nato vendarle skočil precej bolje (130 metrov), kar mu je prineslo skok za 10 mest.

V finalu so poleg Prevca nastopili trije Slovenci, ki pa so se uvrstili med zadnjo deseterico dobitnikov točk. Jernej Damjan je bil 22., Nejc Dežman 23., Tomaž Naglič pa 25.

Za finale in točke so bili v prvi seriji prekratki Matjaž Pungertar (37.), Jurij Tepeš (38.) in Jaka Hvala (40.).

Janus določil ekipo za Harrachov

"Današnja tekma je bila precej turbulentna. Vsi naši skakalci so nekako po en skok opravili solidno, ne sicer vrhunsko, žal ne dveh. Štirje med trideseterico ni slabo, je pa malo zmanjkalo za vrhunsko uvrstitev. Sicer so bile razlike zelo majhne," je po tekmi povedal glavni trener reprezentance Goran Janus.

V svetovnem pokalu je Stoch (1320 točk) po današnjem tretjem mestu še povečal prednost pred drugouvrščenim Prevcem; ta zdaj pred velikim finalom v Planici znaša 168 točk. Zato pa Prevca vse bolj lovi tretji v skupnem seštevku, današnji zmagovalec Freund (1123), ki zdaj dve tekmi pred koncem sezone za slovenskim skakalcem zaostaja le še za 29 točk.

Pred finalom v Planici (20. - 23. marec) bo prihodnji teden v Harrachovu na sporedu še svetovno prvenstvo v smučarskih poletih. Janus je s svojo ekipo po spodbudnih novicah iz domovine, da je Robert Kranjec včeraj in danes dobro skakal v Planici in da ne čuti več bolečin, že določil šesterico, ki bo odpotovala na Češko. Tako bo tudi Leteči Kranjec lahko branil naslov svetovnega prvaka iz Vikersunda 2012.

"Ekipa je zdaj znana; v Harrachov bom odpeljal Prevca, Kranjca, Tepeša, Damjana, Dežmana in Nagliča. Pravico nastopa pa imamo s petimi skakalci," je razkril Janus in dodal: "Robi je v Planici skakal v soboto in nedeljo. Pred desetimi minutami sem se slišal po telefonu, da je dobro skakal in ga koleno ne boli. Tudi mi gremo s celo ekipo v torek še malo skakat v Planico, kjer bomo preizkusili še kakšen drug material, bomo videli."