Fak, ki je zgrešil štirikrat in tudi padel, je končal na 19. mestu (+2:08,4), Bauer pa je bil po sedmih zgrešenih strelih 27. (+5:05,2).

Slovenska tekmovalca s končnim razpletom pri vrhu nista imela ničesar. Fak je po prvem streljanju še nadoknadil kazenski krog zaostanka in se na drugo streljanje vrnil z vodilno skupino. Po novem kazenskem krogu je izpadel iz boja za najvišja mesta, nato pa se je na vsakem streljanju ponovila po ena napaka. "Po prvem streljanju sem tekmece še ujel, po drugem skoraj, potem pa ni šlo več," je malce v šali pokomentiral Fak in dodal: "Streljanje je bilo tisto slabše. V teku je šlo kar dobro, a v vsakem krogu nadoknaditi en kazenski krog je težko. Dal sem vse od sebe, v tretjem krogu sem še padel in zlomil palico in zaostanek na koncu niti ni bil tako velik."

Bauer je močno zaostal že po prvem streljanju, ko je moral dvakrat v kazenski krog, na koncu se je strelskih napak nabralo sedem in zaostanek je bil večji od petih minut. "Avč ... Danes je bilo res malo preveč napak, kar je botrovalo skromnemu nastopu. A nastopiti pred takšno publiko je bilo super. Sam na žalost po velikem zaostanku na začetku pravih možnosti med tekmo za napredovanje nisem imel, a vesel sem, da sem se na to tekmo sploh uvrstil," je zadnji letošnji pokljuški nastop videl Bauer.

Ferryjev sanjski konec tedna

O zmagovalcih je odločalo strelišče. Pred petim streljanjem so bili v igri za stopničke še Ferry, Fourcade, Ustjugov, Američan Tim Bourke, Norvežan Emil Hegle Svendsen in z nekaj sekundami zaostanka tudi Nemec Daniel Boehm. A na zadnjem streljanju so bili natančni le Šved, Francoz in Rus. V zadnjem krogu je nato kmalu odpadel Ustjugov, v finišu tekme pa je Ferry zlomil še odpor Fourcada in pokljuški zbir zaokrožil na dve zmagi in drugo mesto.

"To je bil najboljši teden v moji karieri ... Seveda imaš kdaj na tekmi srečo, a ne tri dni zapored. Danes sem odlično streljal in bil hiter v smučini. Sam mislim, da je bila to najboljša tekma v mojem življenju. V končnici je bila taktika znana. Želel sem si prednost pred zadnjim spustom. Mislil sem, da bo v finišu močnejši sprint, a tudi za to sem imel pripravljen načrt. Na koncu se je izkazalo, da imam bolj spočite noge," je po zmagi povedal Šved in dodal, da si bo nocoj po vseh teh uspehih privoščil tudi kozarec vina.

Da je bil danes brez možnosti za zmago, je priznal tudi Fourcade: "Seveda sem si želel zmago. A na njegov napad v končnici nisem mogel odgovoriti in lahko mu le čestitam za zmago."