Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Italija - 1.liga

Juventus - Fiorentina
1
Čeprav utegne biti tekma še kako zanimiva, saj se bosta med seboj pomerila vodilna in četrtouvrščena ekipa, se bo zmage bržčas veselila stara dama. Slednja je tudi letos na Apeninskem polotoku brez prave konkurence, kajti poražena je bila le enkrat. Firenčanom gre vsaj v zadnjem času nekoliko slabše. Na zadnjih petih tekmah so zmagali le enkrat, ter vpisali še dva poraza in prav toliko remijev.

Nogomet - Italija - 1.liga

Napoli - Roma
1,0
Nocoj bo v Neaplju še kako vroče, saj v goste prihaja drugouvrščena Roma, ki ima pred tretjeuvrščenim Napolijem šest točk prednosti. Tekmeca sta se nazadnje med seboj pomerila februarja v italijanskem pokalu, prepričljivo, s kar 3:0, pa je slavil Napoli. Oba kluba v zadnjem mesecu ne igrata slabo, zaradi težav s poškodbami pa nekoliko slabše vseeno kaže sinovom volkulje.

Nogomet - Nemčija - 1. liga

Freiburg - Borussia (D)
2
Pri Borussii z letošnjo sezono niso najbolj zadovoljni, saj si je Bayern praktično že zdavnaj zagotovil naslov prvaka. Kljub temu jim motivacije ne manjka, saj se za drugo mesto borijo z Leverkusnom in Schalkejem, ki imata le točko manj. Proti Freiburgu varovanci Jürgena Kloppa težav ne bi smeli imeti, saj jim bo nasproti stala predzadnja ekipa prvenstva.

Nogomet - Portugalska - 1.liga

Benfica - Estoril
1
Kljub temu da ima Benfica le en poraz v prvenstvu, ji za ovratnik diha Sporting, ki ima pet točk manj. Lizbončani se bodo pomerili proti četrtouvrščenemu Estorilu, ki pa na zmago proti Benfici čaka že lep čas. Glede na trenutno formo domačih, se bo gostom sila težko posrečilo osvojiti že točko..

Košarka - Mednarodni - ABA liga

Union Olimpija - Partizan
2
Letošnjo sezono bodo Ljubljančani najverjetneje skušali hitro pozabiti. V pokalu so visoko izgubili proti Krki, v ligi ABA so s trenutno 12. mestom daleč od vrha, prav tako pa so na zadnjih sedmih tekmah zmagali le enkrat. Proti Partizanu, ki se je tudi letos prebil v drugi del evrolige, se zmajem ne piše nič dobrega.