Požunova ni dosegla le osebni rekord, temveč je zabeležila najvišjo uvrstitev slovenskih skakalk v zgodovini svetovnega pokala. Do zdaj je imela Slovenija dve tretji mesti - Katje Požun v Hinzenbachu 2012 in Maje Vtič prav tako v Avstriji 2014 -, višje pa še ni segla.

Članica SK Zagorje je visoko uvrstitev napovedala že v prvi seriji, ko je bila tretja, z odličnim drugim skokom pa se je pomaknila še stopničko višje.

Slovenski uspeh so dopolnile še Maja Vtič, ki je bila šesta, Špela Rogelj z dvanajstim mestom, Eva Logar na 23. mestu in Urša Bogataj na 24.

Trener Jože Berčič je po tekmi žarel od zadovoljstva. "Danes se zmagati ni dalo, saj je bila Sara znova razred zase. Drugo mesto je fantastično. Katja je v teh dneh našla pravo formo in na tej za dekleta veliki skakalnici pokazala odlične skoke. Zadovoljen pa sem tudi z uvrstitvami ostalih deklet. Zares so dobro opravile svoje delo," je dejal Berčič.

Dobri skoki slovenskih skakalk se odražajo tudi na razpredelnici za pokal narodov. Slovenija se je utrdila na tretjem mestu. Pred nami sta le Japonska in Nemčija, četrtouvrščena Norveška pa zaostaja dobrih 350 točk. Do konca sezone so še tri tekme, prihodnji konec tedna dve v Falunu na Švedskem ter zaključek 22. marca v Planici.

Takanašijeva je na napravi s kritično točko pri 135 metrih vpisala peto zaporedno zmago v svetovnem pokalu - vmes ji je spodrsnilo le na olimpijskih igrah v Sočiju, kjer je bila bronasta - skupno pa 22. v karieri. Pred Požunovo je imela skoraj 40 točk prednosti, tretjeuvrščena Japonka Juki Ito pa je za Slovenko zaostala dobri dve točki.