Na izredno zanimivi tekmi je imel Šipulin najboljše živce, zgrešil le na prvem streljanju, nato pa nalogo opravil brezhibno in si pritekel zmago, sedmo v karieri. V boju za prvo mesto je bil tudi olimpijski prvak Bjoerndalen, ki pa je moral po zadnjem streljanju še enkrat v kazenski krog, kar je izkoristil zmagovalec sobotnega sprinta Šved Ferry in se prebil na drugo mesto. Rus Dimitrij Mališko je na koncu zgrešil dvakrat, s čimer je padel na četrto mesto.

Fak dal vse od sebe

Med Slovenci si pozitivno oceno zasluži Fak, ki je v zavidljivi tekaški formi. Na pokljuški tekmi, kjer se je zbralo skoraj 6000 gledalcev in organizatorji so imeli velike težave, da so jih pripeljali na Rudno polje, je stavil na vse ali nič, v prvih dveh streljanjih je moral po enkrat v kazenski krog, stoje pa je nato podrl vseh 10 tarč in napredoval na šesto mesto.

»Zadovoljen sem z napredovanjem, a pričakoval sem, da bom napredoval 14 mest. Dal sem vse od sebe. Jutri je nova priložnost in gremo naprej. Čaka pa me še precej dela, da odpravim svoje napake,« je bil zadovoljen Fak, ki je potihem pričakoval boj za stopničke, a žal zgrešil strel preveč za zmagovalni oder, ostala pa mu je slavnostna podelitev cvetja za šesterico najboljših.

Bauer odličen do zadnjega streljanja

Bauer je odlično tekmoval do zadnjega streljanja, ko je dvakrat zavil v kazenski krog, kjer je izgubil boj za deseterico. Na koncu je bil z 18. mestom zadovoljen, a želje so bile višje. »Proga je bila hitra, trda in predvsem na spustih je bila potrebna velika koncentracija. Na strelišču je spet pihal močan veter in štirje zgrešeni streli v teh pogojih niso preveč. Seveda pa mi je žal za zadnje streljanje, kjer bi se dalo iztržiti malenkost več. Občutki so dobri in želim si, da bi to ohranil za naprej.« A Bauer je o vetru dodal, da je to pač sestavni del biatlona in da je bilo zaradi vetra na tekmi za gledalce še bolj zanimivo.

Janez Marić je sklenil sezono svetovnega pokala. Zanj se je tekma končala praktično na prvem streljanju, ko je trikrat zavil v kazenski krog in takoj po streljanju je trener Tomaš Kos opozoril, da je Marič prezgodaj korigiral merilno napravo na puški, saj se je veter obrnil, Marič pa je to zaradi senčnika spregledal. »Ničesar nisem naredil narobe. Veter je pihal levo, jaz sem korigiral desno in ko se je veter obrnil, so bili streli še bolj desno, kot bi morali biti,« je povedal Marič in še enkrat potrdil, da bo vsaj še eno sezono nadaljeval v svetovnem pokalu.

Na strelišču težko

A da je bilo na strelišču težko, je po zmagi potrdil tudi Šipulin. »Imel sem odlične smuči, na strelišču pa je bil zaradi vetra res težak boj za vsak strel. Jutri je nova tekma, želim si visoko uvrstitev, saj se lahko tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala še vedno prebijem zelo visoko.«