Zaprtje omenjenih gostišč in hotela pomeni, da so zaposleni, ki so bili več mesecev brez plač, ostali brez dela. Po zakonu o delovnih razmerjih bi zaposleni lahko odpovedali pogodbo o zaposlitvi in se prijavili na zavod za zaposlovanje, vendar obstaja možnost, da bo Štorman pristal v osebnem stečaju, delavci pa bi v tem primeru bili ob 1800 evrov nadomestila iz jamstvenega sklada. Do nadomestila iz jamstvenega sklada so upravičeni le brezposelni, ki jim stečajni upravitelj vroči sklep o prekinitvi pogodbe o zaposlitvi.

Pri vložitvi predloga za stečaj je KBM Leasing upošteval zakonske predpise in dejstvo, da je dolžnik po dosegljivih podatkih plačilno nesposoben in nelikviden, saj ima že več kot 260 dni blokirane transakcijske račune ter ima dolgove tudi do drugih upnikov, ki bi prav tako lahko vložili predlog za stečaj. Ob tem pa tudi razumejo Štormanov položaj. Z njim so poslovno sodelovali 10 let, v tem obdobju pa po navedbah KBM Leasinga svoje poslovne poti ni uspel razvijati skladno s svojimi pričakovanji in zmožnostmi.

Celjsko okrajno sodišče je januarja letos zavrnilo Štormanovo zahtevo po vračilu hotela v Celju, brez katerega je ostal 2. januarja, ko ga je zasedla družba Administrator. Štorman je namreč vložil tožbo zaradi odvzema posesti z zahtevkom za vzpostavitev prejšnjega stanja in prepoved posega v lastnino gostinca.